Tavşanlıda Patates Günü etkinliği

Tavşanlıda Patates Günü etkinliği -Moymul Ovasında deneme üretimi kapsamında patates hasadına başlanması dolayısıyla etkinlik yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı ilçesinde, Moymul Ovasında deneme üretimi kapsamında hasadına başlanması dolayısıyla Patates Günü etkinliği yapıldı.
     Tavşanlı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odasınca organize edilen etkinlik, yaklaşık 8 bin metrekare alanda deneme amacıyla ekilen 5 çeşit patatesin hasadına başlanan Moymul Ovasında gerçekleştirildi.
     Kaymakam Numan Hatipoğlu, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Temel, Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar, Ege Tarımsal Enstitüsünden Celal Şafak ve Çağla Çolak ile çiftçilerin katıldığı etkinlikte ilk olarak buraya ekilen Musica, Melody, Orchetra, Agria, Olimpiya adlı patates tohumları tanıtıldı. Daha sonra, ilk ürünler hasat edildi.
     Ağaköyde 180, Tepecik beldesinde 43, Kuruçay beldesinde 40, Kuruçay beldesi Güzelyurt Mahallesinde 25, Karaköyde 18, Emirler ve Opanözü köylerinde 3er dekar alana patates tohumları ekildiği belirtilerek, sertifikalı kullanım desteklemesi olarak çiftçilere dekar başına 20 lira destekleme ödemesi yapıldığı ifade edildi.
     Etkinliğin ardından Ziraat Odasında düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Temel, deneme ekimi yapılan alanlarda ilk hasat sonrası ürünleri inceleyerek, tohum çeşitlerinin verim oranlarını belirleyerek rapor hazırlayacaklarını bildirdi.
     Akpınar da ilçedeki patates yetiştiricilerine örnek olması bakımından deneme üretimi yapıldığını anlatarak, şöyle konuştu:
     Patateste çok çeşit var. Bu çeşitlerden ilçemizdeki iklim ve toprak durumuna göre hangisinin daha verimli olacağını araştırmak üzere 5 çeşitle deneme üretimi yaptık. Aynı tarlada, aynı gübreyi kullanıp bakımlarını yaparak bir sonuca ulaştık. Hangi çeşit iyi, daha verimli ve damak zevkine uygun olursa çiftçilerimiz bu çeşide yönlendirilecek.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Tavşanlıda Patates Günü etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER