Tavşanlıda ek demiryolu hattı yapılacak

Tavşanlıda ek demiryolu hattı yapılacak


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı-Tunçbilek demiryoluna yapılacak ilave demiryoluyla Tavşanlıda manevralardan doğan sıkıntıların sona ereceğini bildirdi.
     Kavuncu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünce Tunçbilek beldesinde kömür taşıyan yük vagonlarının manevrası için ihale edilen 2 bin 319 metre uzunluğunda 4 yeni yolun yapım işinin, hava şartlarına bağlı olarak 75 günde tamamlanacağını belirtti.
     Geçen ekim ayında işin ihalesinin 369 bin liraya verildiğini duyuran Kavuncu, şunları kaydetti:
     Tavşanlı ilçemizin Tunçbilek Garı, bölgemizin en önemli dolum merkezi olup buradan yıllık 1 milyon ton kömür yüklemesi yapılmaktadır. Mevcut gar yolları dolum ve manevralar için yeterli gelmediğinden Tunçbilekte dolan vagonların manevraları ve dizi birleştirmeleri halen Tavşanlı Garında yapılmakta, dizi birleştirmeleri sırasında uzun diziyle çıkıldığında Tavşanlı Garı Emet Hemzemin Geçidi uzun süre trafiğe kapalı kalmakta ve vatandaşlarımızdan haklı şikayetler oluşmaktaydı. TCDD yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonucu ihale edilen yolun tamamlanmasıyla bu sıkıntı sona erecek.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Tavşanlıda ek demiryolu hattı yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER