Tavşanlıda tiyatro topluluğuna Bakanlık desteği

Tavşanlıda tiyatro topluluğuna Bakanlık desteği


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Belediye Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Tavşanlı Belediyesi Tiyatro Topluluğunun bu yıl da Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünden destek alarak tescilini sürdürdüğünü bildirdi.
     Güler, yaptığı yazılı açıklamada, eski Tavşanlı Belediye Başkanı merhum Fevzi Coşgunun yazdığı Sularda Susamak oyununa geçen yıl destek alan topluluğun, bu yıl da senaryosu yine Coşguna ait Sarı Kiraz Köyü Ağası oyunla destekleneceğini belirtti.
     Bakanlığa, 2012-2013 sanat sezonu için projelere yapılan yardımlardan yararlanmak üzere 41 ilden 97 profesyonel oyun, 40 çocuk oyunu, 149 amatör oyun ve 52 geleneksel oyunlar kategorisinde olmak üzere toplam 338 özel tiyatronun başvuruda bulunduğu bilgisini veren Güler, şunları kaydetti:
     Bu miktar, şimdiye kadar yapılan en yüksek başvuru sayısıdır. İlçemizin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını yürüten ve başarılarıyla bizlere mutluluk veren tiyatro grubumuzun bundan sonraki dönemde de çalışmalarına devam etmesi için belediye olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Emekleriyle farklı hayatları sahneye koyarak bizlere keyifli gösteriler izleten oyuncu arkadaşlarıma ve onları yalnız bırakmayarak tiyatroya ilginin gün geçtikçe azaldığı ülkemizde bu sanatı destekleyen ilçe halkımıza teşekkür ederim. Kazandırdığı eserlerle gençliğe yol gösteren merhum Fevzi Coşguna da bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıda tiyatro topluluğuna Bakanlık desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER