Tavşanlıdan kısa kısa

Tavşanlıdan kısa kısa -"Sarıkiraz Köyü Ağası" tiyatro oyunu cezaevinde sahnelendi


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı Belediyesi Tiyatro Topluluğu, "Sarıkiraz Köyü Ağası" adlı tiyatro oyununu, Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevindeki mahkumlara karşı oynadı.
     Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı açıklamada, oyunu Tavşanlı eski belediye başkanlarından merhum Fevzi Coşkunun yazdığını ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklendiğini bildirdi.
     Sosyal belediyecilik anlayışı içinde bu faaliyetleri yaptıklarını belirten Güler, "Belediyemize başvuru yapan cezaevindeki kader mahkumlarına 3 seans olarak oyunumuz sahnelendi. Oyunun yönetmenliğini Macit Çevikalp yapıyor. Yeni oyun çalışmalarını sürdüren tiyatro topluluğumuz böyle sosyal aktivitelere istenildiği takdirde katılacaktır" dedi.
    
     -Tavşanlıda caddelere kör nokta aynası yerleştiriliyor
    
     Tavşanlı Belediyesi, ilçe merkezinde kör nokta olarak tabir edilen yerlere sürücülerin daha dikkatli olması amacıyla "kör nokta aynası" yerleştiriyor.
     Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı açıklamada, daha önce Tunçbilek Caddesi ve Yaprak Sokakın birleştiği noktaya bu aynalardan yerleştirildiğini hatırlattı.
     Şimdi ise Leblebiciler Caddesi, Bayaslan Caddesi, Kemal Zeytinoğlu Caddesi ve Kütahya Caddesinin kesiştiği bölge ile Kemal Zeytinoğlu Caddesi ve Odun Pazarı Caddesinin kesiştiği yerlere de bu aynalardan konulduğunu belirten, Güler, şunları kaydetti:
     "Bunların yanında, şehir merkezi trafiğinin güvenliğini arttırmak için Arifağa Sokak, Tayyare Sokak, Numune Sokak, Çakar Sokak, Durak Mahallesi, Etiler Caddesi ile Karaca Sokak başına kadar mantar, Yukarı Çimen Caddesi ile Cumhuriyet Caddesinin kesiştiği kavşağa duba, Işıkveren Caddesine de çift taraflı dubalar yerleştirildi. Tavşanlıda yapılan alt yapı ve buna bağlı olarak gelişen yol düzenlemelerinin yanında şehir merkezindeki yoğun olan trafiği akıcı hale getirmek, yanlış parkları ortadan kaldırmak için yapılan bu çalışmaların benzerlerini farklı cadde ve sokaklarda da uygulamaya devam edeceğiz."
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER