TBMMnin olağanüstü toplantıya çağrılması

TBMMnin olağanüstü toplantıya çağrılması -MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz: PKKnın yaptığı eylemlerin ardından hemen bir toplantı çağrısının terör örgütünün alanda psikolojik üstünlük sağlamasına vesile olabileceği düşüncesiyle


GİRESUN (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, PKKnın yaptığı eylemlerin ardından hemen bir toplantı çağrısının terör örgütünün alanda psikolojik üstünlük sağlamasına vesile olabileceği düşüncesiyle parti olarak TBMMdeki toplantıya katılmayacağız dedi.
     Durmaz, partisinin Giresun İl Başkanlığınca bir restoranda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, partilerine yönelik CHPnin, AK Parti zor duruma düştüğünde kurtarıcı rolüne soyundukları şeklindeki eleştirilerini değerlendirdi.
     MHPnin 43 yıllık birikimiyle siyasi duruşu, ilkeleri, prensipleri olan bir parti olduğuna dikkati çeken Durmaz, Biz hiç kimsenin ne arkasına takılırız ne de planı, programına uygun davranırız. Biz kendi ilkelerimiz, doğrularımız doğrultusunda ülke ve millet menfaatleri neyi gerektiriyorsa o istikamette kararlarımızı alıp uygularız. CHPnin bu tür değerlendirmelerini partimiz için AK Partide yapmıştı. Birinin böyle değerlendiriyor olması bizim başkalarıyla hareket ettiğimiz sonucunu çıkarmaz. Bizim kendi doğrularımız vardır. O yönde karar alıp uygularız. MHP, kendine özgü duruşu olan bir partidir. Bu tür değerlendirmeleri doğru bulmuyorum. Aksi takdirde onlar içinde söylenebilecek çok şey var. Ben de Sayın Kılıçdaroğlunun, Başbakan Erdoğan ile yaptığı toplantıya atıfta bulunup siz de açılım ortağısınız, o zaman siz de onların vagonu oldunuz diyebilirim. Ama bunlar doğru değildir ifadesini kullandı.
    
     -TBMMnin olağanüstü toplantıya çağrılması -
    
     Durmaz, terör örgütünün yaptığı bir eylem sonucunda TBMMnin olağanüstü toplantıya çağrılması anlayışını doğru bulmadıklarını, bunun terör örgütünün reklamı olabileceğini düşündüklerini anlatarak, şöyle konuştu:
     Bizim bu konuda duruşumuz bellidir. PKKnın yaptığı eylemlerin ardından hemen bir toplantı çağrısının terör örgütünün alanda psikolojik üstünlük sağlamasına vesile olabileceği düşüncesiyle parti olarak TBMMdeki toplantıya katılmayacağız. Ancak Suriye konusu ayrıca meclise getirirlerse değerlendirebiliriz. Meclis birkaç saat toplanarak belki kamuoyuna yansıtılanların dışında bir bilgi almadan dağılacak. Böyle bir yapı içinde toplantının çok yararlı olabileceği kanaatinde değiliz. Konunun önemini salt terör bağlamında dikkate aldığımız zaman, biz terör konusunu yeni fark ediyor ya da yeni değerlendiriyor değiliz. Bizim yıllardır ülkemizin, milletimizin terör belasından, bölge halkının baskı ve silahın tehdidinden kurtarılması için alınması gereken her türlü tedbiri almak yolunda ciddi önerilerimiz katkılarımız olmuştur. Bugün de aynı noktadayız. Hükümetin bu konuda almak istediği her türlü tedbire destek vereceğimizi söylüyoruz.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TBMMnin olağanüstü toplantıya çağrılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER