TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam.:

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam.: -Suriyede meydana gelen saldırılar yüzünden ülkelerini terk ederek Türkiyeye kaçanların sayısı her geçen gün artıyor


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Suriyede meydana gelen saldırılar yüzünden ülkelerini terk ederek Türkiyeye kaçanların sayısının her geçen gün arttığını söyledi.
     Prof. Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakanlık Acil Afet Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından bazı illere çadır kentler kurulması için çalışma başlatıldığını bu kapsamda Kahramanmaraşa da kurulmasının planlandığını belirterek, şunları kaydetti:
     Suriyede meydana gelen saldırılar yüzünden ülkelerine terk ederek Türkiyeye kaçanların sayısı her geçen gün artıyor. Olayları kaygı içerisinde takip ediyoruz, oradaki yaşanan insanlık dışı olaylar kabul edilebilecek bir şey değil. Ülkemizin menfaatleri doğrultusunda gerekli değerlendirmeler yapılarak önlemler alınıyor. Bu bağlamda Suriyeden gelecek göç dalgasına karşı kurulması planlanan yeni çadır kentler için Kahramanmaraşta da valilik tarafından oluşturulan bir heyet ile daha önceden belirlenen bölgelerde gerekli araştırmaları yaptı, ancak şu ana kadar uygun bir yer bulunamamıştır.
    
     Muhabir: İzzet Mazı
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam.: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER