TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu İzmirde

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu İzmirde -Komisyon Başkanı Üstün: -Şunu iddia edebiliriz ki artık cezaevlerinde eski zamanlarda olduğu gibi dayak, işkence, kötü muamele kalkmıştır


İZMİR (A.A) - 01-2013 - TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Şunu iddia edebiliriz ki artık cezaevlerinde eski zamanlarda olduğu gibi dayak, işkence, kötü muamele bunlar kalkmıştır dedi.
     Üstün başkanlığındaki 8 komisyon üyesi milletvekili, İzmir Valisi Cahit Kıraçı ziyaret etti.
     Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Üstün, İzmirin EXPO 2020 adaylığını hatırlatarak EXPOnun İzmirde yapılmasını dilediklerini söyledi.
     İzmire, karakolda kadına dayak görüntülerinin ortaya çıktığı Karabağlar Polis Merkezi ile diğer bazı polis merkezleri ve Şakrandaki cezaevinde incelemeler yapmak üzere geldiklerini vurgulayan Üstün, Türkiyenin insan hakları konusunda ciddi mesafeler kat ettiğini belirtti.
     Üstün, karakollarda iyileştirmeler olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Son günlerde münferit diyebileceğimiz olaylar var. Dolayısıyla denetim kaçınılmaz unsurdur. Bugün vaktimiz yettiğince karakollara gideceğiz, yarın da Şakran Cezaevine gideceğiz. Çocukların kaldığı bölümü de inceleyeceğiz. Vakit kalırsa kadın cezaevine uğramak istiyoruz. Bugün İzmire Cezaevi Alt Komisyonu da geldi. 1.5 yıldır çeşitli yerlerde çok sayıda cezaevinde incelemede bulunuldu. Denetim rutin işimizdir. Daha iyiyi nasıl yakalarız, bunun çabasındayız. İnsan hakları konusunda çok mesafe kat ettik. Burada yaşanan bir olay Cumhurbaşkanınca kınandı.
     Denetimlerin haberli veya habersiz gerçekleştiğini belirten Üstün, cezaevlerinin rehabilitasyonu açısından Adalet Bakanlığının ciddi yatırım programı olduğunu bildirdi.
     Üstün, cezaevlerinin orta vadede rehabilitasyonunun planlandığını dile getirerek, Şunu iddia edebiliriz ki artık cezaevlerinde eski zamanlarda olduğu gibi dayak, işkence, kötü muamele kalkmıştır. Ama sıkışıklıktan kaynaklanan sorunlar oluyor. Bu sorun tüm dünyanın sorunu. Bu insanların en iyi şekilde yaşaması için çabalarımızı sürdürüyoruz dedi.
     Komisyon üyeleri, daha sonra il emniyet müdürlüğüne geçerek, basına kapalı olarak brifing aldı.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER