TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Gönül: -Karadeniz Bölgesi insanının çalışkan, gayretli ve önündeki engelleri aşmak için çaba gösteren bir yapısı var


TRABZON (A.A) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül, Karadeniz Bölgesi insanının çalışkan, gayretli ve önündeki engelleri aşmak için çaba gösteren bir yapısı olduğunu söyledi.
     Gönül, beraberindeki komisyon üyelerinden oluşan heyetle birlikte Trabzon Valisi Recep Kızılcıkı makamında ziyaret ederek, komisyonun görevleri ve yürütülen projeler hakkında bilgi sundu.
     Trabzonda bir süre önce, Doğu Karadeniz Kalkınma Bölgesi çerçevesinde Artvinden Gümüşhaneye kadar, 6 ilin katıldığı bölgesel bir toplantı gerçekleştirildiğini belirten Gönül, Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kalkınma konulu bir toplantıydı. Kalkınmada kadının rolünü önemseyen ve olumlu örneklerin ön plana çıkarıldığı ve özellikle Trabzon ölçeğinde de olumlu örneklerin olduğu bir toplantıydı dedi.
     Yarın Gümüşhanede daha geniş çerçeveli bir toplantı gerçekleştireceklerini ifade eden Gönül, Toplantı; sağlıktan, eğitimden, istihdamdan, karar alma mekanizmalarından, şiddetten, erken yaşta evliliklere kadar bir çok alanı kapsayacak. Bu konuda yapılan sadece istihdamla ilgili değil, sosyal içerikli projeler ve olumlu örneklerin, fırsatların ya da engellerin ortaya konulacağı bir toplantı olacak diye konuştu.
     Toplantıya sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve kadın merkezlerinin yanı sıra valiler, belediye başkanları, kaymakamlar ve muhtarlara kadar geniş katılım beklediklerini aktaran Gönül, şunları kaydetti:
     Bu toplantılarla, uygulamada yapılan ana planlarda ve politikalarda değişikliğe dair politikalar var mı, bunlar hayata geçiyor mu, yapılan yasal düzenlemelerin hayat bulup bulmadığını, bu uygulamaların kamuoyunda algılanmasında bir engel varsa, o engelin kaldırılması ya da o fırsatlara ulaştırmada kolaylaştırıcılık var mı, bunları görüyoruz ve bölgeler için de bir eylem planı çıkartıyoruz. Çıkardığımız raporlarla, her kalkınma bölgesi için bir raporumuz oluşuyor ve o bölgeyle ilgili bir eylem planı ortaya koyabiliyoruz.
     Karadeniz Bölgesi insanının çalışkan, gayretli ve önündeki engelleri aşmak için çaba gösteren bir yapısı var diyen Gönül, şöyle devam etti:
     Dolayısıyla kadınıyla, erkeğiyle bu çabayı her alanda görüyoruz. Onun için Karadeniz Bölgesinde bu bakışın, politikaların yerleşmesi konusunda hep birlikte bir gayret gösterdiğimizde, çok daha gelişme noktasında ve gelecek nesiller açışından da çok daha ileri bir toplum oluşmasına katkı sağlamış oluruz.
     Vali Kızılcık ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Her ilde, TBMM olarak, halkın iradesi olarak, çıkarmış olduğunuz kanunlar başta olmak üzere, anayasamızdaki kadına pozitif ayrımcılık değişikliğinden sonra diğer düzenlemelerin meyvelerini de görmeye başladık dedi.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır / Asena Akçay
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER