TBMM Terör Alt Komisyonu Başkanı Bostancı:

TBMM Terör Alt Komisyonu Başkanı Bostancı: Herkesin ortak dileği, bu acıların son bulması ve Türkiyenin barışa kavuşmasıdır


DENİZLİ (A.A) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Terör Alt Komisyonu Başkanı Naci Bostancı, Herkesin ortak dileği, bu acıların son bulması ve Türkiyenin barışa kavuşmasıdır dedi.
     AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı başkanlığındaki komisyon üyeleri, Denizlide şehit aileleri, gaziler ve doğudan göç edenlerle görüştü.
     Görüşme, Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi toplantı salonunda basına kapalı yapıldı. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Naci Bostancı, terör ve şiddet mağdurlarına yönelik çalışma yürüttüklerini, bu çalışma kapsamında Batman, Tunceli, Diyarbakır ve Siirte giderek oradaki terör mağdurlarıyla görüştüklerini anlattı.
     Görüşmeleri Denizli, Aydın, Manisa ve İzmirde sürdüreceklerini kaydeden Bostancı, Bugün 33 erin şehit edilmesine ilişkin bir gaziyi dinledik. Bunun yanında doğudan göç etmiş bir vatandaşı dinledik. Dinlediğimiz insanların büyük bölümü şehit yakınları dedi.
     Bostancı, şöyle konuştu:
     Terör birçok kişiyi gözü yaşlı bıraktı. İnsanlar bu acılara katlanmaya çalışıyor. Ama herkesin ortak dileği, tıpkı daha önce Ankara ve doğuda yaptığımız görüşmeler gibi, bu acıların son bulması ve Türkiyenin barışa kavuşmasıdır. Bu kadar acının yaşanması ve acıların benzer olması, geleceğe bakışta da özellikle acıyı yaşayan insanların barışa ilişkin talepleri herkes için öğretici.
     Görüşmeye katılan şehit babası Burhan Acar, terörün artık sona ermesini istediklerini söyledi.
     Şırnakta, 1990da yaşanan bir terör olayında babasını kaybeden ve Denizliye göç eden Sait Elik ise Artık bu acılar yeter. Komisyon üyeleriyle çözüm yollarını konuştuk dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber TBMM Terör Alt Komisyonu Başkanı Bostancı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER