TBSF Genel Kuruluna doğru

TBSF Genel Kuruluna doğru -Federasyon başkanı Şahin Kömürcü: Göreve geldiğimizde ragbi yoktu şimdi olimpiyatlara hazırlanan bir milli takımız var


ANKARA (A.A) - Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, göreve geldiklerinde federasyon bünyesinde ragbi diye bir spor dalının olmadığını belirterek, Şimdi olimpiyatlara hazırlanan bir milli takımımız var dedi.
     Federasyonun 7 Ekim Pazar günü yapılacak genel kurul öncesinde yapılan çalışmaları değerlendiren Kömürcü, 4 yıldır başkanlık görevini yürüttüğünü söyledi.
     Kömürcü, O zaman sadece korumalı futbolunun birinci ligi vardı. Eskişehir ve İstanbulda iki beyzbol kulübümüz vardı. Şimdi ise korumalı futbolun 1 ve 2. ligi, üniversite 1 ve üniversite 2. ligi olmak üzere 4 ligi var. Ragbi 2016 Olimpiyatlarına dahil edildi ve namağlup bir milli takımımız var. Hedefimiz 2016 yılında olimpiyatlara ragbi milli takımını götürmektir diye konuştu.
     Kömürcü, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimini namağlup olarak çalıştıran Niall Dohertyi ragbi milli takımının başına getirdiklerini anlatarak, olimpiyatlara onunla hazırlanacaklarını kaydetti.
     Türkiyenin grubunda Estonya, Slovakya ve Azerbaycanın yer aldığını dile getiren Kömürcü, şöyle devam etti:
     Özel maçlarda bu ülkeleri farklı yendik. Aynı başarıyı resmi maçlarda da gösterip grubumuzdan şampiyon olarak çıkacağımızı ümit ediyorum. Ragbiyi liselere kadar indirdik. Üniversite ve liseler bizim altyapımızı oluşturacak. Yine göreve geldiğimizde softbol kulübüz yoktu, günümüzde 25in üzerinde kulübümüz var. İnsanlar bize beyzbol ve softbol şampiyonalarında nasıl oynanacağını, topa nasıl vurulacağını öğretiyorlardı. Şimdi ise bu yıl Balkan şampiyonu olduk. Yeni bir yönetim olmamıza rağmen Doğu Avrupa Federasyon Başkanlığına seçildik. Beyzbolda iki kulüpten 35 kulübe yükseldik. Bin 500 civarında lisanslı sporcu varken şu an bu rakam 9 bin civarında.
     Avrupa korumalı futbol ofisinin Türkiyeye açılmasının gündemde olduğunu belirten Kömürcü, resmi teklif geldiğini, genel kuruldan sonra bu konuyu ele alıp Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve diğer spor yetkilileriyle gerekli girişimleri yapacaklarını bildirdi.
    
     -Sahamız yok-
    
     Kömürcü, bu güne kadar tesisleşme adına bir çok girişimler yapıldığını ancak, saha konusunda çok büyük sıkıntıların olduğunu ifade etti.
     Kömürcü, Sonunda Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü bize bir yer tahsis etti. Ancak dört branşın da bir arada yapılacağı bir tesisi yapabilecek maddi gücümüz yok. Bu konuyla ilgili projelerimizi ve yazışmalarımızı yetkililere ilettik. Ayrıca, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçekten saha konusunda yardım isteyeceğiz diye konuştu.
     Spor malzemelerinin ithal olmasından da yakınan Kömürcü, şunları kaydetti:
     Kırkpınar güreşçilerinin kispetlerini yapan firmalarla beyzbol eldiveni yapmaları için görüştük, numune gönderdik ama şu an bize geri dönüş olmadı. Malzemelerin yurt içinden temininde ise elimiz kolumuz bağlı. Korumalı futbolundaki malzemelerin standart fiyatı 800 lira ile bin lira arasında. Ragbinin ise topu çok pahalı normal standartlardaki topun fiyatı 130 avrodan başlıyor.
    
     Muhabir: Yahya Oğuz
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber TBSF Genel Kuruluna doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER