TDEDnin Cumartesi Buluşmaları

TDEDnin Cumartesi Buluşmaları -Yazar Mustafa Özçelik: -Yunus Emre, irfanıyla gönül alemimize seslendiği gibi, şiir dili ve Türkçesi ile de bugün bize şiir dersleri verebilecek zenginlikte bir usta


İSTANBUL (A.A) - Yazar Mustafa Özçelik, Yunus Emre, irfanıyla gönül alemimize seslendiği gibi, şiir dili ve Türkçesi ile de bugün bize şiir dersleri verebilecek zenginlikte bir usta dedi.
     Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğince (TDED) düzenlenen Cumartesi Buluşmalarının konuğu olan yazar Mustafa Özçelik, Bizim Yunus konulu söyleşi yaptı.
     Yunus Emrenin şiirleri ve Türkçesinden bahseden Özçelik, Yunus Emre, irfanıyla bizim gönül alemimize seslendiği gibi, şiir dili ve Türkçesi ile de bugün bize şiir dersleri verebilecek zenginlikte bir usta. Bilinmezlikler zırhına büründüğü için, sırlar sultanı olmayı ve meşhur iken meçhul kalmayı tercih ettiği için, adeta eseriyle ortada ama hayatı ve şahsiyetiyle ortada değil. Bu bakımdan o, bu özelliğiyle de meçhul kalışıyla da bize dervişlik derslerini içinde bulunduğumuz bu zaman diliminde fısıldamaya devam ediyor diye konuştu.
     Mustafa Özçelik, söyleşinin ardından okurları için kitaplarını imzaladı.
    
     Muhabir: İstanbul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber TDEDnin Cumartesi Buluşmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER