Tedavi sürecinde yaptıkları ürünler sergileniyor

Tedavi sürecinde yaptıkları ürünler sergileniyor -Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Uygulama Merkezinde tedavi gören hastaların uğraş terapisi kapsamında yaptıkları el işlemelerinin sergisi açıldı (Fot


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Uygulama Merkezinde tedavi gören hastaların uğraş terapisi kapsamında 1 yılda yaptıkları el işlemelerinin yer aldığı sergi açıldı.
     Akdeniz Üniversitesi Hastanesi H Blok Atrium Salonundaki 3. Geleneksel Yılbaşı Kermesi Osmanlı Motifleri adlı serginin açılışı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Sağlık İl Müdürü Adem Bilgin, Başhekim Doç. Dr. Mustafa Ünal tarafından yapıldı.
     Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Geçici, burada yaptığı konuşmada, 3 yıldır geleneksel olarak hastaların tedavi sürecinde uğraş terapisi kapsamında yaptıkları el işleme eserlerini sergilediklerini belirtti.
     Bu yılki sergide yaklaşık 500 hastanın 300 eserinin yer aldığını anlatan Geçici, Halka, topluma, hastalarımıza, hastalarımızın ne kadar hayatla iç içe olduklarını, başarılı olduklarını göstermek amacıyla bu sergileri gerçekleştiriyoruz dedi.
     Hastaların çok güzel ürünler ortaya koyduklarını belirten Geçici, bu tür çalışmalarla hastaların kendilerine olan güvenlerinin arttığını, kendilerinin güzel işler yapabildiklerini gördüklerini, hayata daha sıkı tutunduklarını anlattı.
     Çalışmaların tedavi sürecini de kolaylaştırdığını dile getiren Geçici, Hastaların tedavi motivasyonunu artıran bir uğraş. Tedavi için faydalı bir yöntem diye konuştu.
     Bu yılki serginin temasının Osmanlı Motifleri olduğunu dile getiren Geçici, eserlerin de bu doğrultuda hazırlandığını kaydetti. Geçici, eserlerin bağış kapsamında satılacağını, elde edilecek gelir ile gelecek yıl yapılacak çalışmaların malzemelerinin alınacağını belirtti.
     Serginin 5 gün boyunca açık kalacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tedavi sürecinde yaptıkları ürünler sergileniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER