Tefken Filarmoni Orkestrası Kapadokyada konser verecek

Tefken Filarmoni Orkestrası Kapadokyada konser verecek


NEVŞEHİR (A.A) - Tekfen Filarmoni Orkestrası kuruluşunun 20nci yılı kutlamaları kapsamında Avanos ilçesine bağlı Zelve Ören Yerinde bir konser verecek.
     Barış adına ortak bir dil yaratmak amacıyla bir araya gelen Tekfen Filarmoni Orkestrasının, kuruluşunun 20nci yılı etkinlikleri kapsamında Türkiyenin en güzel mekanlarından biri olan Zelve Ören Yerinde yarın konser vereceği bildirildi.
     Şef Saim Akçıl yönetiminde gerçekleştirilecek konserde, Tekfen Filarmoni Orkestrasına solist olarak geleneksel müzik ustalarından udi Yurdal Tokcan, neyzen Ercan Irmak, kanuni Göksel Baktagir ve Azeri besteci-piyanist İlyas Mirzayevin eşlik edeceği belirtildi.
     Orkestranın, konserin açılışını Çaykovskinin Serenad adlı eseri ile yapacağı Kara Karayevin Ayşe ve Dansı ile devam edeceği kaydedildi.
     Azeri besteci İlyas Mirzayevin ney, kanun, ud, piyano ve orkestra için bestelediği konçertosu ile sona ereceği eserde, orkestraya ud, ney, kanun ve piyanonun eşlik edeceği belirtildi.
     Kapadokya bölgesinde hizmet veren Museum Hotelin ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan konser, Zelve Ören Yerinde saat 21.00de başlayacak ve ücretsiz olarak izlenebilecek.
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Tefken Filarmoni Orkestrası Kapadokyada konser verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER