TEGVde çocuklara diş sağlığı eğitimi

TEGVde çocuklara diş sağlığı eğitimi


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi doktorları, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) öğrencilerine diş sağlığı eğitimi verdi.
     TEGV Feyyaz Toker Eğitim Parkında düzenlenen eğitimde konuşan YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü ve Ağız Diş Sağlığı Haftasının hem eğitim, hem de halkın bilinçlendirilmesi açısından ilan edildiğini hatırlattı.
     Bu nedenle fakülte olarak bu hafta içerisinde bölgedeki çocuklar ve halkı ağız diş sağlığı konusunda eğitmeye çalıştıklarını ifade eden Eskitaşçıoğlu, Bugün Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı salonunda çocuklarla beraberiz. Çocuklarımıza doktor arkadaşlarımız diş sağlığı ve dişlerin korunmasıyla ilgili bilgiler verecek. Çevremizdeki okullarımıza giderek, çocuklarımızı ağız diş sağlığı konusunda eğitmek ve diş hekimliği korkusunu ortadan kaldırmak eğitimlerin devamını sağlamayı amaçlıyoruz. Bugün diş macunları, diş fırçaları ve kırtasiye malzemeleri dağıtacağız. Ayrıca çocuklarımıza giysi yardımında bulunacağız dedi.
     Konuşma sonrası programa katılan çocuklara, diş sağlığı ve temizliği konusunda doktorlar bilgi verdi. Program sonunda çocuklara diş macunu, fırçası ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.
    
     Muhabir: Ali İhsan Öztürk / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber TEGVde çocuklara diş sağlığı eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER