TEGV, Muradiye Öğrenim Birimini açtı

TEGV, Muradiye Öğrenim Birimini açtı


VAN (A.A) - Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Muradiye ilçesinde yaptırdığı öğrenim birimini törenle hizmete açtı.
     Muradiye Yeni Şehir mahallesinde kaymakamlık ve belediyenin tahsis ettiği araziye çelikten yapılan TEGV Muradiye Öğrenim Biriminin açılışında konuşan Kaymakam Erol Tanrıkulu, birimde çocukların, kurumun misyonuna uygun, güzel alışkanlıklarla yetişeceğine inandığını söyledi.
     Tanrıkulu, Pırıl pırıl kalpler, aydınlık beyinlerle, çağdaş Türkiyeyi inşa edecekler. Devlet olarak çok sayıda eğitim yuvaları yapsak da, genç nesillerimize burada vereceğimiz eğitimlerle yarının Türkiyesi daha da güzelleşecek diye konuştu.
     TEGV Genel Müdürü Berna Çağatay, 1997 yılında kurulan Muradiye Öğrenim Biriminin deprem sonrası faaliyetlerine ara verdiğini ve mart ayından bu yana faaliyetlerine okullarda devam ettiklerini belirtti.
     Birimin, Turkish Philanthropy Fundstan sağlanan fonla, prefabrike bina olarak kurulduğunu kaydeden Çağatay, TEGVin böylelikle Muradiyeli çocukları eğitim etkinlikleriyle tekrar buluşturduğunu söyledi.
     TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci ise, Birimimizin yeni mekanında, bilişim ve teknoloji, okuma, etkinlik odaları ve ofis bulunuyor. Tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan ve yılda 800 çocuğa ulaşabilecek kapasiteye sahip olan birim, güler yüzlü, sıcak, donanımlı öğrenme ortamıyla, çocuklara yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek eğitim olanakları sunuyor dedi.
     Konuşmalar sonrası kurdele kesen Kaymakam Tanrıkulu, beraberindekilerle sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.
     Törende eğitim gönüllüleri tarafından Kaymakam Tanrıkulu ile Belediye Başkan Vekili Erhan Cana katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi verildi.
    
     Muhabir: Seracettin Seçkin / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber TEGV, Muradiye Öğrenim Birimini açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER