TEGV Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum Projesi

TEGV Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum Projesi -Proje kapsamında Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Ademoğlu çocuklarla bir araya geldi


NEVŞEHİR (A.A) - Türkiye Eğitim Gönülüleri Vakfının (TEGV) Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum Projesi kapsamında, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu öğrencilerle bir araya geldi.
     Nevşehir Hanife-Tevfik Aktekin Öğrenim Birimini ziyaret eden Ademoğlu, 6,7 ve 8inci sınıf öğrencilerine savcılık mesleği hakkında bilgi verdi.
     Ademoğlu, mesleklerinin hak dağıtma açısından son derece zevkli ve önemli bir meslek olmasının yanı sıra zor yanlarının da olduğunu söyledi.
     Savcıların 24 saat görevde olduklarını belirten Ademoğlu, Savcılık mesleği zor bir görev. Nevşehir genelinde olan tüm olaylarda sorumluluğum var. Hoş tarafı var mı- Tabi ki var. Bir hakkı teslim etmenin dünyada hem maddi hem de manevi bir karşılığı yok. Bunun hazzı tarif edilemez dedi.
     Toplumda yaşayan bireylerin kendisine, ailesine, vatanına, milletine ve devletine karşı olan sorumlulukları olduğunu kaydeden Ademoğlu, iyi bireyler olarak yetişmenin son derece önemli olduğunu, üzerine düşen sorumlulukları yerine getiren bireylerin hem kendisine, hem ailesine hem de ülkesine faydası olacağını belirtti.
     Artık dünyanın bilgi çağını yaşadığını, bilgiye ulaşmada da iletişim araçlarının iyi kullanılması gerektiğini ifade eden Ademoğlu şöyle devam etti:
     Artık dünya iletişim çağını geride bıraktı. Çağ artık bilgi çağı. Bilgiye ulaşmada da günümüzde iletişim araçlarının rolü büyük. Özellikle internet. Fakat internet iyi kullanılmadığı takdirde hüsranla sonuçlanan olaylarla karşılaşılabiliyor. Bize bu şekilde çok dosya geliyor. Çocuklar sizlere tavsiyem, interneti ailenizin kontrolünde kullanın. Ben internetin kötü bir şey olduğunu söylemiyorum ama bilgiye ulaşma dışında kullanılmadığında internet ortamında bulunan suç unsurları, insanları tuzağına kolayca düşürebiliyorlar. Sizlere tavsiyem bol bol kitap okuyun, kitaplarla dost olun, özellikle bu toprakları anlatan, içinde bulunduğumuz kültürü anlatan kitapları okumanızı tavsiye ederim. Örneğin Ömer Seyfettinin Kaşağı kitabı ben okumuş çok etkilenmiştim.
     Ademoğlu, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber TEGV Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER