Tek hayali sergi açabilmek

Tek hayali sergi açabilmek -Tarsus ilçesinde 1 yaşında salıncaktan düşmesi sonucu felç olan ressam Yücel, tek elini kullanarak yaptığı eserleriyle sergi açmak istiyor


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde 1 yaşında salıncaktan düşmesi sonucu felç olan ve akülü sandalyeye mahkum kalan ressam Sıtkı Yücel, tek eliyle yaptığı eserleriyle sergi açmak istiyor.
     Belden aşağısı felç olan ve konuşma güçlüğü çeken Sıtkı Yücel (52), Şehitishak Mahallesinde belediyeye ait Turkuaz Çarşısındaki içinde eşya bulunmayan bir dükkanda resim yaparak, hayattan kopmayıp gönlünden geçirdiği güzellikleri sadece tek elini kullanarak resme aktarıyor.
     Yaptığı eserleri dükkanında sergileyen Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yaşında resim yapmaya başladığını belirterek, Resme olan ilgim tutkuya dönüştü. Bugüne kadar 200 resim yaptım. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bugüne kadar sergi açamadım. Hayalim bir sergi açmak. Şu anda Turkuaz Çarşısında bir dükkanda resim yaparak, eserlerimi sanatseverlerin ilgisine sunuyorum. Buraya da evimden akülü sandalye ile geliyorum dedi.
     Yücel, resim yapmayı sürdüreceğini belirterek, hayırseverlerden açacağı sergi için destek istedi.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar / Ali Güreli
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Tek hayali sergi açabilmek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER