Tekirdağda TEK

Tekirdağda TEK-KÖYDER açıldı


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Köyleri Sağlık Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (TEK-KÖYDER) açıldı.
     Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, derneğin açılışı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Tekirdağın bir tarım şehri olduğunu ve tarımsal üretim faaliyetleri bakımından Türkiyede önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
     Kemelek, Türkiyede üretilen buğdayın yüzde 4-6sını Tekirdağda üretmekteyiz. Ancak arazi bakımından baktığımız zaman birim alanda elde etmiş olduğumuz ürün miktarı Türkiye ortalamasının çok üzerinde bulunmaktadır diye konuştu.
     TEK-KÖYDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karataş da Tarım, hayvancılık, lojistik, turizm ve sanayi alanında öne çıkan, büyükşehir olma yolunda hızla ilerleyen Tekirdağımızın köylerinin de gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamak için çalışacağız ifadelerini kullandı.
     Toplantıya, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. İhsan Soysal, Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Ahmet İstanbulluoğlu, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı ile çok sayıda köy muhtarı ve davetli katıldı.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER