Tekirdağda zihinsel engelli çocuklar pasta yaptı

Tekirdağda zihinsel engelli çocuklar pasta yaptı


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağda, zihinsel engelli çocuklar pasta yaptı.
     Bir pastane tarafından organize edilen ZİÇEV Pasta Yapımı etkinliğinde, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Özel Makbule Ölçen Rehabilitasyon Merkezindeki zihinsel engelli öğrenciler, hazır pasta kekleri, hazır pasta kremaları ve soslardan oluşan malzemelerle pasta hazırladı.
     ZİÇEV Tekirdağ Şube Başkanı Rukiye Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zihinsel engelli çocukların üretim içinde olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Zihin engelli çocukların ilgi, eğilim ve yeteneklerini geliştirecek her türlü etkinliğin destekçisi olduklarını ifade eden Güneş, Zihinsel engelli çocukların bizlerden tek farkı, biraz daha geç ve güç öğrenmeleridir. Bunu da yılların verdiği sabır, güç ve tükenmez sevgimizle rahatlıkla aşıyoruz. Tek amacımız onları ilgi, eğilim ve yetenekleri doğrultusunda geliştirerek, gerekli bilgi, beceri, davranışlar kazandırarak, hayata hazırlamak ve onların kendilerini, ailelerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bireyler olmalarını sağlamaktır diye konuştu.
     Güneş, etkinliği organize eden pastane sahiplerine de teşekkür etti.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Tekirdağda zihinsel engelli çocuklar pasta yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER