Tekirdağdaki sağanak

Tekirdağdaki sağanak -CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü: -İlimizin afet kapsamına alınarak, ortaya çıkan zararın bir an evvel giderilmesini, vatandaşların yaralarının derhal sarılmasını ümit ediyorum


TEKİRDAĞ (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağın afet kapsamına alınarak ortaya çıkan zararın bir an önce giderilmesini, vatandaşların yaralarının sarılmasını ümit ettiğini bildirdi.
     Köprülü, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle Saray ve Çerkezköy ilçeleri olmak üzere birçok ilçe ve köyde sel meydana geldiğini, birçok yerleşim biriminin su altında kaldığını belirtti.
     Derelerin taştığını, ev ve iş yerlerini su bastığını, ahırların çöktüğünü, sel sularına kapılan onlarca hayvanın telef olduğunu, birçok aracın yolda kaldığını ifade eden Köprülü, yüzlerce fabrikanın bulunduğu ildeki birçok işçinin sokaklarda kaldığını ve bir fabrikanın çatısının yıldırım düşmesi sonucu çöktüğünü kaydetti.
     Okulları su basması nedeniyle öğrencilerin mağdur olduğuna dikkati çeken Köprülü, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Afet nedeniyle hasar gören ilçelerde ve köylerde acilen hasar tespit çalışmaları yapılması gerekiyor. Yaşanan mağduriyetin çok ağır ve ciddi olduğunu kamuoyu nezdinde tüm yetkililere bildirirken, hükümetin Bakanlar Kurulu tarafından alınacak karar sonucu, Tekirdağ ilimizin afet kapsamına alınarak, ortaya çıkan zararın bir an evvel giderilmesini ve vatandaşların yaralarının derhal sarılmasını ümit ediyorum.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Tekirdağdaki sağanak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER