Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -"Ortak Hareket" projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı


TEKİRDAĞ (A.A) - Avrupa Konseyinin Sosyal Uyum Stratejileri ve Sosyal Uyum Eylem Planı çerçevesinde, Trakyakent ile ortaklaşa düzenlenen "Ortak Hareket" projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Toplantıya, Avrupa Konseyi Proje Koordinatörü Malkolm Cox, Avrupa Konseyi Sosyal Uyum Araştırması ve Erken Uyarı Bölüm Başkanı Samuel Thrion, Belediye Başkanı Birol Kaya ve birim amirleri katıldı.
     Trakyakent görevlisi Mehtap Cihan Miçonunoğlu, toplantıda, yoksulluğu ve eşitsizliği azaltmak için hazırlanan proje hakkında bilgi verdi.
    
     -"Çanakkale Gezici Müzesi" Malkarada
    
     "Çanakkale Gezici Müzesi", Malkarada vatandaşların ziyaretine açıldı.
     Malkara Belediyesinin katkılarıyla ilçeye gelen Çanakkale Seddülbahir Savaş Malzemeleri Gezici Müzesini, Belediye Başkanı Birol Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü, köy ve mahalle muhtarları ile öğrenciler gezdi.
     Müze görevlisi Cengiz Yürükaslan, müzeyi gezenlere, müze ve Çanakkale tarihi hakkında bilgiler verdi.
    
     -Cadde ve sokaklara ambalaj atık kafesleri yerleştirildi
    
     Malkara Belediyesi ilçedeki bazı noktalara ambalaj atık kafesleri yerleştirdi.
     Belediye Başkanı Birol Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ambalaj ve atık tesisi kurduktan sonra ilçedeki evsel atıkları geri dönüşüme kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.
     Vatandaşlardan kağıt, plastik gibi malzemeleri bazı noktalara yerleştirdikleri atık kafeslerine bırakmalarını isteyen Kaya, evsel atıklardan elde edilecek gelirin öğrencilere burs olarak verileceği bildirildi.
    
    
     Muhabir: Alper Eral / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER