Tekirdağdan kısa kısa

Tekirdağdan kısa kısa -Tekirdağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat: -Gümrükler ülkelerin ekonomik yapısının temel taşlarını teşkil etmektedir


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat, Gümrükler ülkelerin ekonomik yapısının temel taşlarını teşkil etmektedir dedi.
     Murat, Tekirdağ Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünde düzenlenen kokteylde yaptığı konuşmada, kendi bölge müdürlüklerinin de üyesi olduğu Dünya Gümrük Örgütünün 1994ten bu yana gümrük idarelerinin sesini dünyaya duyurduğunu söyledi.
     Türkiyenin de örgütün kurucu üyelerinden olduğunu hatırlatan Murat, Gümrükler ülkelerin ekonomik yapısının temel taşlarını teşkil etmektedir. Dünya Gümrük Örgütü üyeleri tüm uluslararası ticaretin yaklaşık yüzde 98ini gerçekleştirmektedir diye konuştu.
     Programa, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tekirdağ Gümrük Müdürü Nebi Köse ve davetliler katıldı.
    
     -Önder Çiftçi Projesi
    
     Malkaralı çiftçiler, Önder Çiftçi Projesi kapsamında bilgilendirildi.
     Ziraat Mühendisi Adil Işık, Tekirdağ Önder Çiftçi Danışma Derneğince Malkara Ziraat Odasında düzenlenen seminerde çiftçilere buğday hastalıkları ve zararları hakkında bilgi verdi.
     Buğday hastalıklarına erken müdahale edilmesi gerektiğini belirten Işık, kültürel ve kimyasal mücadeleyle bu tip hastalıklardan en az zararla kurtulabileceğini ifade etti.
     Malkara Önder Çiftçi Derneği Başkanı Ayhan Uzun da bölgedeki çiftçileri bilgilendirmeye devam edeceklerini kaydetti.
    
     -Malkarada kar yağışı tarım arazilerine yaradı
    
     Malkara Ziraat Odası Başkanı Saim Özden, Kar yağışı yer altı suları ve ekili tarım arazileri için yararlı oldu dedi.
     Özden, Malkara Ziraat Odasında köy muhtarları ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, kar yağışının Malkara ve çevresinde etkili olduğunu söyledi.
     Tarım arazilerinin belirli aralıklarla yağışa ihtiyacı olduğunu belirten Özden, Kar yağışı yer altı suları ve ekili tarım arazileri için yararlı oldu diye konuştu.
    
     Muhabir: Ekip / Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Tekirdağdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER