Tekirdağ AFAD, afetlere karşı dört mevsim

Tekirdağ AFAD, afetlere karşı dört mevsim hazır -Tekirdağ Vali Yardımcısı Masatlı: -Sel, deprem ve benzeri afetlerde Tekirdağ AFAD, dört mevsim göreve hazır tutuluyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD), sel, deprem, heyelan ve benzeri afetlere karşı dört mevsim hazır tutulduğunu bildirdi.
     Masatlı, yaptığı açıklamada, AFADın Tekirdağın çeşitli bölgelerinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
     AFAD personelinin Ankara Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Eğitim Merkezinde ve kurum içinde eğitim gördüğünü ifade eden Masatlı, şunları kaydetti:
     Tekirdağ Bıyıkali göletinde devam eden Tekirdağ AFAD arama kurtarma ekibi eğitimleri, gerçek olayları aratmıyor. Eğitimlerde personel, sel ve deniz mağduriyetinde kullanılabilecek arama ve kurtarma botunun kullanımı öğreniyor. Nehir, dere, vadi gibi geçilmesi zor yerlere ipler ve çeşitli ekipmanlar ile sel seti kurarak ulaşılması zor yerlere güvenli geçiş sağlama konusunda tecrübe kazanılıyor. Sel, deprem ve benzeri afetlerde Tekirdağ AFAD, dört mevsim göreve hazır tutuluyor. Tekirdağ, AFAD 7 gün 24 saat vatandaşların yanında.
    
     Muhabir: Ergin Akgün / Muhterem Erkul / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Tekirdağ AFAD, afetlere karşı dört mevsim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER