Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç:

Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç: -Biyolojik Arıtma Tesisi ile ilgili çalışmalarda ihale aşamasına gelindi


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, biyolojik arıtma tesisi ile ilgili çalışmalarda ihale aşmasına geldiklerini belirterek, kısa sürede ihaleye çıkılacağını belirtti.
     Dalgıç, belediye kültür merkezinde faaliyetlerini anlattığı toplantıda yaptığı açıklamada, Tekirdağa biyolojik arıtma tesislerini kazandırmak için yaptıkları çalışmalarda sona gelindiğini belirterek, Japonyadan temin edilen finansal kredinin alt limitinin 115 milyon lira olduğunu kaydetti.
     Ulaştırma master planı çalışmasının devam ettiğini anlatan Dalgıç, şu bilgileri aktardı:
     Tekirdağ şehiriçi trafiği giderek artan bir sorun olarak karşımızda duruyor. Ulaşım master planı ile ilgili çalışmalar tamamlandığında trafikte yaşanan sorunlar da büyük ölçüde çözülmüş olacak. Altyapı çalışmaları kapsamında derelerin ıslahı, kanalizasyon borularının değiştirilmesi ve yağmur suyu sistemlerinin yenilenmesi gibi çalışmaları tamamladık.
     Dalgıç, kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar konusunda da Evleri deprem riskine karşı dayanaksız olan vatandaşlarımızın evlerini yıkıp temizledikten sonra arsalarını kendilerine teslim edebiliriz. Ancak yeni binalar yapılması bizi aşan konular. İnşaat firmaları ile koordineli bir çalışmada bulunarak, yıkılan konutların yerine yeni konutların yapılmasıyla ilgili çalışmalar yapılabilir.
     Toplantıda ayrıca Dalgıç, belediye bünyesinde yürüttükleri kültürel ve sosyal faaliyetler, sportif faaliyetler ile bir çok alanda hayata geçirilen projeler hakkında bilgiler verdi.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER