Tekirdağ DSYB Başkanı Aytaç:

Tekirdağ DSYB Başkanı Aytaç: Hükümet, ithalat yapabilir ama üreticinin de korunması gerekir


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç, Hükümet, ithalat yapabilir ama üreticinin de korunması gerekir dedi.
     Aytaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, girdi maliyetlerinin ve kaba yem fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, bakanlığın uzun vadeli acil önlem ve tedbir alması gerektiğini kaydetti.
     Hükümetin, ithalat yapabileceğini ancak üreticinin de korunması gerektiğini belirten Aytaç, şunları kaydetti:
     Hükümet, ithalat yapabilir ama üreticinin de korunması gerekir. Vatandaş, et fiyatları 16 lira iken de 26 liraya et yiyordu, 12 liraya kesim yapılıyorken de yine eti aynı fiyattan almaya devam ediyor. Üreticinin de korunması gerekir. Tüketici de olan fiyatlar üreticiye yansımıyor.
     Hayvancılık ve tarımda geçen yıl girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu ancak Trakyanın ve özellikle Tekirdağ ile Malkaranın yem bitkisi ekmemesini yadırgadığını anlatan Aytaç, zarar eden üreticinin hayvanını kestiğini ifade etti.
     Tekirdağ il ve ilçelerinde köylerde başlatılan hayvancılık projelerinin ihalelerini de almaya başladıklarını belirten Aytaç, Malkara Ahievren köyü 30x6 hayvancılık projesinin ihalesini birlik olarak aldık. Düşüncemiz hem hayvanlarımızın bölgede kalması hem de birliğin kazanmasıdır. Birlik kazandığı taktirde üreticisini de kazandıracaktır diye konuştu.
     Aytaç, üreticinin eski teknikleri bırakması ve kar marjını yükseltmek için gerekli önlemleri alması gerektiğini anlatarak, maliyetleri azaltmak adına yem bitkileri ekimine önem vermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Alper Eral/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tekirdağ DSYB Başkanı Aytaç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER