Tekirdağ Müftüsü Gürlen:

Tekirdağ Müftüsü Gürlen: -Şahsımla ilgili çeşitli yayın organlarında yer alan ve zihinleri bulandırmaya dair haberleri görünce üzülüyorum


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, kendisiyle ilgili çeşitli yayın organlarında yer alan ve zihinleri bulandırmaya dair haberleri görünce üzüldüğünü bildirdi.
     Gürlen, yaptığı yazılı açıklamada, kendisiyle ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını, insanların sözlerinden sorumlu oldukları gibi kalemlerinden de sorumlu olduklarını kaydetti.
     Cep telefonunun camiden değil, makam odasından çalındığını belirten Gürlen, açıklamasına şöyle devam etti:
     Cemaatten birine değil, herhangi bir vatandaşa satılmıştır. 50 TL değil, 100 TLye satılmıştır. Hırsız, personelimden birisi tarafından yakalanıp, polise teslim edilmiştir. Telefon polis tarafından bulunmuş ve şahsıma teslim edilmiştir. Müftü, bayram vaazında türkü söyledi başlığını okuyan birçok kişi de müftünün elini kulağına atıp türkünün güftesini bestesi ile söylediği hükmüne varabilir. Halbuki okunan türkünün sözlerinden maksat, binlerce cemaatin dinlediği bayram vaazımda birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verirken, bayramların manevi tesirini, Müslüman milletimizin kültürüne, şarkı ve türkülerimize de yansıdığını vurguladım.
     Örneğin, Ver elini karlı dağlar aşalım, bayramlaşalım marşlarını okudum ve arkasından el ele, yürek yüreğe verdiğimiz İslam kardeşliği şuurunu erdiğimiz taktirde, karlı dağların zirvelerini bile aşıp saadet ilkelerine ulaşabiliriz dedim. Bu da cemaatimizce büyük bir takdirle karşılandı. Haberler tamamen muhabirin hayal gücüne, söylemeye dilim varmıyor ama belki de art niyetlere göre servis yapılmıştır.
    
     Muhabir: Ergin Akgün
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Tekirdağ Müftüsü Gürlen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER