Teknikerler Birliğinden NKÜye ziyaret

Teknikerler Birliğinden NKÜye ziyaret


TEKİRDAĞ (A.A) - Teknikerler Birliği Tekirdağ Şube Başkanı Mustafa Öklük, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektör Danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekeri ziyaret etti.
     Eker, ziyarette yaptığı konuşmada, ülke genelinde yaklaşık 45 üniversitede uzaktan eğitim modeli kurulduğunu belirterek, bu modelin, eğitmen ve öğrencinin eş zamanlı etkileşime girmesi (senkron) ile eğitmen ve öğrencinin ayrı zamanlarda etkileşime girmesi (asenkron) şeklinde uygulanabileceğini belirtti.
     Öklük de NKÜde uzaktan eğitim sistemine mutlaka geçilmesini beklediklerini ifade ederek, Bu yönde çok büyük talep var. Özellikle teknik branşlarda uzaktan eğitime ihtiyaç duyuyoruz. Üniversitelerde madem uzaktan eğitim sistemleri kuruldu, bunun mutlaka yaygınlaşması gerekir dedi.
     NKÜnün büyük bir atılım ve yükseliş içerisinde olduğunu dile getiren Öklük, Gerekli altyapı sağlayıcı kalifiye personel ve bilgi işlem desteğinin sağlanarak kurgunun kurulmasını bekliyoruz. Sistemdeki tıkanıklık uzaktan eğitimle çözülür. Müfredat hazırlıklarına başlanarak 2 yıllık mezun, istekli olan herkesin lisans tamamlamasına imkan sağlanmalıdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Teknikerler Birliğinden NKÜye ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER