Tekstil işçilerinden kefenli eylem

Tekstil işçilerinden kefenli eylem -Denizlide, 2009 yılında kapanan bir tekstil firmasının 100e yakın çalışanı, firmadan ücret ve kıdem tazminatı alacaklarının ödenmediğini iddia ederek eylem yaptı


DENİZLİ (A.A) - Denizlide, 2009 yılında kapanan Denizli Basma ve Boya Sanayinin (DEBA) 100e yakın çalışanı, firmadan ücret ve kıdem tazminatı alacaklarının ödenmediğini iddia ederek kefenli eylem yaptı.
     Üretim yapmayan DEBAnın 100 eski işçisi, çalıştıkları dönemde ödenmeyen ücretleri ile kıdem tazminatı alacakları bulunduğu iddiasıyla başlattıkları eylemlerini sürdürüyor.
     Fabrika kapanmadan önce iş yerinde örgütlü olan Türk-İşe bağlı TEKSİF Sendikası Denizli Şubesinin organizasyonuyla pazar günleri Bayramyeri Meydanında eylem yapan işçiler, kefeni temsil eden beyaz ve siyah bezlerin içine girerek boyunlarına astıkları dövizlerle Candoğan Parkından Delikliçınar Meydanına kadar yürüdü.
     İşçiler yürüyüş sırasında sloganlar atarak kıdem tazminatlarının ödenmesi talebinde bulundu.
     Grup adına basın açıklaması yapan TEKSİF örgütlenme uzmanı Ömer Seyfettin Atılgan, sendika olarak işçilerin haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirterek, Haklarımızdan vazgeçilmesi bekleniyorsa aldanıyorlar. Biz, Ya adalet, ya kıyamet diyoruz ifadelerini kullandı.
     İşçiler, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Tekstil işçilerinden kefenli eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER