Tekstilde kalifiye eleman sıkıntısı

Tekstilde kalifiye eleman sıkıntısı -Teşvik nedeniyle Adanadaki fabrikasını Kadirliye taşıyan tekstilci, kalifiye eleman bulamamaktan yakınıyor


OSMANİYE (A.A) - Kadirli ilçesinde bir işletmeci, açtığı tekstil fabrikasına ilanla kalifiye işçi arıyor.
     Tekstil firmasının sahibi İbrahim İnekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 yıldır tekstil işiyle uğraştığını belirterek, son yıllarda bu sektörde kalifiye eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.
     Teşvik nedeniyle Adanadan Kadirliye geldiğini ve fabrika açtığını hatırlatan İnekçi, 25 olan işçi sayısını 60a çıkarmak istediğini fakat kalifiye elaman bulamamaktan dolayı sıkıntı yaşadığını kaydetti.
     İnekçi, Kadirlide uygulanan teşvik kredileri nedeniyle hem istihdama hem de ilçe ekonomisinin canlanmasına yönelik fabrika açtığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     60 kişilik fabrikamızda 25 kişi çalıştırıyoruz. Hatta daha önce birlikte çalıştığımız için işi bilen 10 işçimiz Adanadan geliyor. Ürettiğimiz parçalar, büyük firmalar tarafından yurt dışına gönderiliyor. Bu da ülkemiz için ekonomik yönden olumlu bir gelişmedir. Vasıflı eleman bulmakta zorlanıyoruz. Şu an ayda 120 bin parça mal çıkarıyoruz. Bu rakamı 200 bine çıkarmak istiyoruz. İnsanlar daha rahat iş kollarında daha yüksek ücretlerle çalışmak istedikleri için farklı yerlerde iş arıyorlar. Bundan dolayı tekstilde eleman sıkıntısı var. Biz de ilan ve broşürlerle ihtiyacımız olan kalifiye eleman arıyoruz.
     Doğduğu yer olan Kadirli ekonomisine ve istihdama yönelik iyi bir kadro ile hizmet vermek istediklerine dikkat çeken İnekçi, ileriye dönük işverenlerin daha güzel ve fazla hizmet vermesi için kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılmasının faydalı olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Tekstilde kalifiye eleman sıkıntısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER