Tekvando Yıldızlar Türkiye Şampiyonası

Tekvando Yıldızlar Türkiye Şampiyonası -Şampiyonanın açılış seremonisi yapıldı -Samsun Valisi Aksoy: -Spor dostluktur, spor barıştır, kardeşliktir... Türkiyenin değişik illerinden gelen gençlerimiz burada kaynaşacak ve kültür


SAMSUN (A.A) - Tekvando Yıldızlar Türkiye Şampiyonasının başlaması nedeniyle açılış seremonisi yapıldı.
     Yaklaşık bin 600 sporcunun katıldığı şampiyonanın başlaması nedeniyle, Samsun Atatürk Spor Salonunda düzenlenen açılış seremonisinde, oyunlara katılan 66 ilden gelen sporcular seyircileri selamladı.
     Vali Hüseyin Aksoy, programda yaptığı konuşmada, şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
     Samsunun, Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında ilk adımın atıldığı kent olduğunu aktaran Aksoy, Samsunda sporla ilgili birçok yeni yatırım gerçekleşiyor. Önümüzdeki aylarda daha iyi salonlarda daha iyi şartlarda organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Samsun bir çok alanda olduğu gibi spor kenti olmada da önemli mesafeler alıyor dedi.
     Şampiyonaya gelen sporcuların Samsunu da tanıma fırsatı bulacağını vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:
     Spor dostluktur, spor barıştır, kardeşliktir... Türkiyenin değişik illerinden gelen gençlerimiz burada kaynaşacak ve kültürler arası paylaşımı gerçekleştireceklerdir. Böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Bu mutluluğumuzu çok daha üst noktaya çıkaran, Londra Olimpiyatlarında tekvandoda bir altın madalya ve bir gümüş madalya alarak ülkemizi gururlandıran sporcularımızın da aramızda bulunmasıdır.
    
     -2016 yılında daha fazlasını yapmaya adayız-
    
     Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Şahin ise federasyona bağlı kulüplerin, antrenörlerin birlik içinde çalışması sonucu 2012 yılında Londra Olimpiyatlarında şampiyona sevinci yaşadıklarını söyledi.
     Olimpiyat şampiyonluğunun Türkiyenin başarısı olduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti:
     Birbirimize destek olmalıyız ki ayakta kalalım. Tekvando Federasyonu dünyanın en başarılı federasyonlarından biridir. İlk üçün içindedir. Ne mutlu bize. Salonda bulunan bu gençler, neden bir olimpiyat şampiyonu olmayasınız, neden dünya şampiyonu olmayasınız- Örnekler burada, Servet Tazegül olimpiyat şampiyonu, Nur Tatar olimpiyat ikincisi. Gençler çok çalışacağız. O kadar çok çalışacağız ki Türk halkının bizden beklentisi daha yüksek olacak. Yarın diyecekler ki Tekvando görevini yapıyor. Daha fazlasını yap diyecekler. Allahın izniyle 2016 yılında biz daha fazlasını yapmaya adayız, sizlerle beraber.
    
     -Milli tekvandoculara beşi bir yerde takıldı-
    
     2012 Londra Olimpiyatlarında tekvando 68 kiloda altın madalya kazanan Servet Tazegül de gazetecilere yaptığı açıklamada, gençlere örnek olmanın sevincini yaşadığını aktardı.
     Örnek olduğumuzu görmek bizi gururlandırıyor diyen Tazegül, Burada bin 600 sporcu varsa gelip fotoğraf çektirmek istiyor, imza istiyor. Buradaki maçları izledim. Yetenekli çocuklar var. İnşallah bizler bırakınca onlar bizi en iyi şekilde temsil edecekler diye konuştu.
     Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan milli tekvandocu Nur Tatar da 2016 Olimpiyatlarında Türkiyeyi temsil etmek için çok çalışacaklarını bildirdi.
     Konuşmaların ardından, Vali Aksoy tarafından milli tekvandocular Tazegül ve Tatara beşi bir yerde altın hediye edildi.
     Törene katılan Tazegülün babası Beyler Tazgüle ve diğer protokol üyelerine şilt taktim edildikten sonra müsabakalarda başarı elde eden sporculara madalyaları verildi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Tekvando Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER