TEMA ve ERÜden yenilenebilir enerjiye destek

TEMA ve ERÜden yenilenebilir enerjiye destek


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Genç TEMA ve ERÜ (Erciyes Üniversitesi) Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü gönüllüleri, yenilenebilir enerji teknolojilerini destekleyen bir bildiri yayınladı.
     Grup adına konuşan Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencisi Oğuz Ergun, Türkiyenin güneş ve rüzgar enerjisine uygun olduğunu belirtti.
     Hem rüzgar hem de güneş enerjisi bakımından ülkemizin oldukça şanslı bir konumda olduğuna dikkat çeken Ergun, güneşli gün sayısının fazla olduğu ülkemizde güneş enerjisinden elektrik elde etmenin maliyetinin daha az olduğunu savundu.
     Ergun, şöyle devam etti:
     Son yıllarda yapılan rüzgar ölçümleriyle görülüyor ki ülkemizin rüzgar enerji haritası bu enerji teknolojisine yatırım yapılacak düzeydedir. Birçok gelişmiş ülkenin yenilenebilir enerji teknolojileri olduğu halde güneş ve rüzgar gibi kaynakları olmadığı için bu büyük fırsatı değerlendirememektedirler. Güneş ve rüzgar enerjisi kaynaklarına herhangi bir ücret ödenmemekte ve bu kaynakların tükenmesi söz konusu olmamaktadır. Yenilenebilir enerji teknolojilerine yapılacak yatırımlar ülkemizin ve dolayısıyla dünyamızın yeşil ve temiz bir geleceği için oldukça önemlidir. Mevcut enerji üretimimizin doğalgaz gibi ülkemizde bulunmayan ve bizi enerjide dışa bağımlı hale getiren enerji yerine, stratejik olarak büyük önem taşıyan yenilenebilir enerji kaynaklarımızın kullanılması şarttır.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber TEMA ve ERÜden yenilenebilir enerjiye destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER