Temeli 18 yıl önce atılmıştı

Temeli 18 yıl önce atılmıştı -Silifke ilçesinde 1994de temeli atılan, ancak ödenek yetersizliği nedeniyle yapılamayan Kültür Merkezi inşaatında çalışma yeniden başladı


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinde, 1994de temeli atılan, ancak ödenek yetersizliği nedeniyle yapılamayan Kültür Merkezi inşaatında çalışma yeniden başladı.
     Dönemin Kültür Bakanı Fikri Sağlar tarafından temeli atıldıktan sonra bodrum katı yapılan Mukkaddem Mahallesindeki kültür merkezi inşaatının çalışmaları Halis Çoban Bağdaş İnşaat İş ortaklığı tarafından başlatıldı.
     Atıl durumda bulunduğu dönemlerde kimi zaman vatandaşlar tarafından hayvan ahırı olarak da kullanılan merkezin kaba inşaatının yıl sonuna bitirilmesi planlanıyor.
     İnşaatta çalışmalara başlayan firma yetkilisi Mustafa Bellice, gazetecilere yaptığı açıklamada, bodrum katı yapılan mevcut temelde güçlendirme çalışmalarına başladıklarını söyledi.
     İhalesi yapılıp temeli 1994de temeli atılan ve o dönemde 14 milyon TL ödeneği bulunan merkezin kaba inşaatını yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Bellice, Ödenek geldiği takdirde Silifkeye yakışır modern bir kültür merkezi inşa ederek Kültür ve Turizm Bakanlığına devredeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Temeli 18 yıl önce atılmıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER