Termera Aspat Antik Kentinde kurtarma kazıları

Termera Aspat Antik Kentinde kurtarma kazıları başladı -Kazı Başkanı Prof. Dr. Diler: Kaçak kazılarla tahrip edilmiş alanlarda kazılar yaparak, bazı eserleri kurtarıyoruz


MUĞLA (A.A) - Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinde bulunan Termera Aspat Antik Kentinde, kurtarma kazılarına başlandığı bildirildi.
     Termera Aspat Antik Kenti Kazı Başkanlığını yapan Muğla Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, gazetecilere yaptığı açıklamada, milattan önce 7. yüzyıla uzanan antik kentte, Turgutreis Belediyesinin desteği ile kurtarma kazılarına başladıklarını söyledi.
     Bugüne kadarki kazılarda ortaya çıkartılan mezarlarda, önemli bulgulara rastlandığını belirten Diler, Kaçak kazılarla tahrip edilmiş alanlarda kazılar yaparak, bazı eserleri kurtarıyoruz dedi.
     Kazılarda ilk olarak nekropol alanını (toplu mezar alanları) tespit ettiklerini ve bölgede yuvarlak bir mezar bulduklarını kaydeden Diler, bu mezarın tip olarak Leleg tümülüslerinin öncüsü olduğunu düşündüklerini dile getirdi. Kazı alanından çıkartılan önemli eserlerin Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesine teslim edildiğini anlatan Diler, Bu bölgede yıllarca kaçak kazılar yapılmış. Termeranın çok önemli bir yerleşim yeri olduğu anlaşılıyor diye konuştu.
     Diler, tespit edilen mezarlarda kurtarma kazılarının devam edeceğini ifade etti.
     Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk de bölgedeki kazı çalışmalarına 3 yıl önce başlandığını ve Turgutreiste büyük bir kültür mirası bulunduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Termera Aspat Antik Kentinde kurtarma kazıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER