Terör örgütü DHKP

Terör örgütü DHKP-Cye yönelik operasyon -Bursa Barosu Başkanı Demiröz: -Sorgulara ilişkin olarak edindiğimiz bilgiler, meslektaşlarımızın muhalif duruşları ve görevlerini yapmaları nedeniyle sürece muhatap edildikleri yönündedir


BURSA (A.A) - Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, terör örgütü DHKP/Cye yönelik operasyonla ilgili, Sorgulara ilişkin olarak edindiğimiz bilgiler, meslektaşlarımızın muhalif duruşları ve görevlerini yapmaları nedeniyle sürece muhatap edildikleri yönündedir dedi.
     Demiröz, Bursa Adalet Sarayındaki baro odasında, yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
     Kamuoyundaki gelişmelerin kaygı verici olduğunu ve hak arama yollarının kapatılmaya çalışıldığını öne süren Demiröz, yasa dışı bir örgütün üyeleri oldukları gerekçesiyle Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkezine ve üyelerine yönelik bir operasyon başlatıldığını belirtti.
     Aramalarda yasanın zorunlu kıldığı koşullara uyulmadığını, gece yarısı hukukçuların iş yerlerine baskın yapıldığını ve meslektaşlarının gözaltına alındığını ifade eden Demiröz, şöyle dedi:
     Meslektaşlarımızın sorguları devam etmektedir. Sorgulara ilişkin edindiğimiz bilgiler, meslektaşlarımızın muhalif duruşları ve görevlerini yapmaları nedeniyle sürece muhatap edildikleri yönündedir. Neden Madımak eylem törenine katıldın- Neden falan cenazeye gittin- Neden eyleme katıldın, şu davayı takip etmekte amacın neydi- gibi bir insanın ifade özgürlüğüne ve savunma hakkını ve savunma görevini yapmasıyla ilgili sebepler olduğunu gördük. Bu anlamdaki gözaltıları kınıyor ve onların yanında olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz.
     Hukuksuzlukların bedelini sadece gözaltına alınan avukat ve hakkında suç duyurusunda bulunan savcının ödemediğini ifade eden Demiröz, Kısaca hak arama yollarının kapatılmaya çalışıldığı olan bitenin sorgulanmayacağı Türkiyeye doğru gidiş var. Bursa Barosu olarak bağımsız yargının ve adil yargılanmanın sonuna kadar takipçisi hatta eylemcisi olacağız. Bu haksızlıklara karşı direncimizi sürdüreceğiz. Kamuoyuna saygı ve kaygıyla duyurulur diye konuştu.
    
     -Suriye tarafından düşürülen Türk uçağı-
    
     Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağına ilişkin, şehit Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoyun ailesi tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlatan Demiröz, suç duyurusunun, yasal hak arama yollarının en bilinen yolu olduğunu dile getirdi. Demiröz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), avukat hakkında, psikolojik harekat ve savaş kışkırtıcılığı yaptığı iddiasıyla Adalet Bakanlığına şikayette bulunup, suç duyurusunda bulundu. Ayrıca bu soruşturmayı başlatan Malatyadaki savcılar için soruşturma başlatıldı. Bu son derece vahim bir durumdur.
     İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin talimatı üzerine 7 ilde terör örgütü DHKP-Cye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle 1 Nolu Hakimlike sevk edilen 10 avukattan, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile derneğin İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanayın da aralarında bulunduğu 9u tutuklanmıştı.
    
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Terör örgütü DHKP Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER