Terör örgütü operasyonunda tutuklanan üniversite öğrencisi

Terör örgütü operasyonunda tutuklanan üniversite öğrencisi -Erasmus programı kapsamında bir yıllık eğitim için Fransadan Eskişehire gelen ve operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan gencin yargılanmasına Bursada başlandı


BURSA (A.A) - Erasmus programı kapsamında bir yıllık eğitim için Fransadan Eskişehire gelen ve terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan üniversite öğrencisi Sevil Snin yargılanmasına Bursada başlandı.
     Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, Eskişehirde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Sevil S. ile Burcu A, Ceren C, Kezban Y, Mustafa E.H, Seren Ö. ve avukatları katıldı.
     Fransada oturan Türk vatandaşı Sevil S, adliye girişinde, basın mensuplarına, Bugüne kadar çok komik şeyler yaşandı. Yurt dışı yasağımın kalkmasını ve beraatımı umuyorum. Duruşmadan sonra her şey belli olacak dedi.
    
     -Olay-
    
     Erasmus programı öğrenci değişimi kapsamında bir yıllığına Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesine gelen gurbetçi Sevil S, Eskişehirde 9 Mayısta yapılan terör örgütü DHKP/C operasyonunda gözaltına alındı.
     Tutuklanan Sevil S, 3. Yargı Paketi kapsamında 7 Ağustosta salıverildi ancak tutuksuz olarak yargılanması için dosyası Bursaya gönderildi.
     Sevil S, örgüt yöneticiliği ve propaganda yapmak diğerleri ise örgüte üye olmak ve propaganda yapmak suçundan yargılanıyor.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER