Terör örgütü PKK/KCKya yönelik operasyon

Terör örgütü PKK/KCKya yönelik operasyon -Gaziantep merkezli terör örgütü PKK/KCKya yönelik 4 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonda, örgüte maddi kazanç sağlamak için vatandaşlardan vergi adı altında haraç topladıkları iddia ed


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep merkezli terör örgütü PKK/KCKya yönelik 4 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonda, örgüte maddi kazanç sağlamak için vatandaşlardan vergi adı altında haraç topladıkları iddia edilen aralarında BDP Şahinbey İlçe Başkanının da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bir iş adamanın şikayetini değerlendiren Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, terör örgütü PKKnın şehir yapılanmasını oluşturan KCKya mensup oldukları iddia edilen ve aralarında Şahinbey BDP İlçe Başkanı Ş.Tnin da bulunduğu 6 kişinin kimliğini belirledi.
     Özel harekat timlerinin de destek verdiği ve Gaziantepin yanı sıra Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Diyarbakırda düzenlenen operasyonlarda 6 şüpheli yakalandı.
     Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 20 mermi, 2 şarjör, çok sayıda çek senet, makbuzlar ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların sorgusu sürüyor.
     Bu arada, zanlıların, Gaziantepte 4 milyon liralık çekleri ödeyemeyen iş adamıyla tahsilat için görüştükleri ve ona Sizi yargıladık, 4 milyonluk çekleri ödeyeceksiniz, ayrıca 3 milyon TL de size para cezası kesildi. Bu para cezasını da en kısa sürede ödeyeceksin dedikleri iddia edildi.
     Zanlıların Terör örgütü PKK/KCKya maddi kazanç sağlamak amacıyla çek ve senet tahsilatı yapmak, vergi adı altında haraç toplamak, tehdit ve şantaj gibi suçlardan adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Terör örgütü PKK/KCKya yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER