Terör örgütü PKK/KCKya yönelik operasyon

Terör örgütü PKK/KCKya yönelik operasyon -4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 4ü tutuklandı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep merkezli 4 ilde, terör örgütü PKK/KCKya yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 4ü tutuklandı.
     Aralarında BDP Şahinbey İlçe Başkanının da bulunduğu 6 kişi, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Terör örgütü PKK/KCKya maddi kazanç sağlamak amacıyla çek ve senet tahsilatı yapmak, vergi adı altında haraç toplamak, tehdit ve şantaj gibi suçlardan adliyeye sevk edildi.
     Zanlılardan M.A.C, H.G, A.H.A. ve G.Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. BDP Şahinbey İlçe Başkanı Ş.T. ile M.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Dün Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Diyarbakırda düzenlenen operasyonda, örgüte maddi kazanç sağlamak için vatandaşlardan vergi adı altında haraç topladıkları iddia edilen 6 kişi gözaltına alınmış, zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 20 mermi, 2 şarjör, çok sayıda çek senet, makbuzlar ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmişti.
    
     Muhabir: Hasan Özkal / Sevil Çelik
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Terör örgütü PKK/KCKya yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER