Terör örgütünün şehirdeki uzantısı davası

Terör örgütünün şehirdeki uzantısı davası -Terör örgütü elebaşı Öcalanın talimatıyla şehir merkezlerinde silahlı eylem yapmak ve örgüte adam kazandırmak amacıyla kuruladuğu iddia edilen gençlik yapılanması davasında 1 kişi tahliye oldu


DİYARBAKIR (A.A) - Terör örgütü elebaşı Öcalanın talimatıyla şehir merkezlerinde silahlı eylem yapmak ve örgüte adam kazandırmak amacıyla kurulduğu iddia edilen gençlik yapılanması davasında 1 kişi tahliye oldu.
     İddianamede, terör örgütünün, şehir merkezlerinde yapacakları eylemler için kırsal alandan eleman göndermek yerine alternatif olarak şehir merkezlerinde oluşturulan gençlik yapılanmasındaki kişileri kullandığı gerekçesiyle tutuklu 13 kişi hakkındaki yargılamaya devam edildi.
     4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, tutuklu sanıklardan Resul Saçaklıdır, Ramazan Aktaş, Yaşar Saçlı, Bermal Birtek ile avukatları hazır bulundu.
     Diyarbakırdaki mahkemede yargılanan ancak farklı illerdeki cezaevlerinde tutuklu bulundukları için duruşmaya getirilmelerinde sıkıntı yaşanan 9 sanığın ise bulundukları cezaevlerinde, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemindeki (SEGBİS) teknik sıkıntı nedeniyle bağlantı sağlanamadı.
     Sanık avukatları müvekkillerinin suçsuz olduklarını belirterek, tahliye talebinde bulundular.
     Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından tutuklu sanıklardan Resul Saçaklıdırın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Terör örgütünün şehirdeki uzantısı davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER