Tescilli Adana kebabı usta eğitimi başlıyor

Tescilli Adana kebabı usta eğitimi başlıyor


ADANA (A.A) - Adana Ticaret Odasının (ATO), Adana kebabının gelecek kuşaklara aslına uygun olarak taşınabilmesini sağlamak için Türk Patent Enstitüsüne tescil ettirmesinin ardından Türkiyenin farklı kentlerinden kebap ustalarının eğitimine yönelik başlattığı çalışmaların sürdüğü bildirildi.
     ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, yazılı açıklamasında, amaçlarının kenti değerleriyle gündeme getirmeyi, üretimini tanıtmayı ve ekonomik potansiyelinin değerlendirilmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.
     Bu kapsamda Adana kebabının gelecek kuşaklara aslına uygun olarak taşınabilmesini sağlamak için Türk Patent Enstitüsüne tescil ettirdiklerini anımsatan Gizer, şunları kaydetti:
     Kebap ustalarının eğitimine yönelik yapılan çalışmaların yenisi 22-23 Kasım 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Adana kebabını korumak ve gelecek kuşaklara, hatta gelecek asırlara bozulmadan, aslına uygun olarak aynı damak lezzetinde taşınabilmesinin yolu kebap ustalarının eğitiminden geçmektedir. Böylelikle Adana Kebabının, yurt içi ve yurt dışında aynı lezzet ve aynı özellikte tüketiciye sunulmasını sağlamış olacağız. Tescil kararının ilanının üzerinden geçen altı yıllık süreçte yurt içinden ve yurt dışından 200e yakın firma tescilli Adana Kebabı belgesi ve logosu almıştır. Bu firmalara sertifika verilirken tahsil edilen sembolik rakamlar ise şimdi kebap ustalarımızın eğitimine harcanmaktadır.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Tescilli Adana kebabı usta eğitimi başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER