TESK Başkanı Palandöken:

TESK Başkanı Palandöken: -İnsanlar artık plastik kartın esiri olmuşlar. Kartla geliyor altın alıyor daha sonra bunu bozduruyor, yüzde 12-14 zarar ediyor


YALOVA (A.A) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, İnsanlar artık plastik kartın esiri olmuşlar. Kartla geliyor altın alıyor daha sonra bunu bozduruyor, yüzde 12-14 zarar ediyor dedi.
     Palandöken, 18-19 Aralık arasında, 81 ilin esnaf ve sanatkarlar odası başkanı ile 3 federasyon başkanının katılımıyla yapılacak Esnaf Zirvesine katılmak için Yalovaya geldi. Şehir merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Palandöken, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012 yılının çok sıkıntılı geçtiğini söyledi.
     Esnaf ve sanatkarın birçok sıkıntısının aşılması noktasında hükümetin çalışmaları olduğunu anlatan Palandöken, AVM, hiper ve gross market yasasının meclisten geçmesinin beklentisi içindeyiz. Genel sıkıntı cadde esnafının bitmesi. AVMler ve gross marketlerle ilgili yasanın çıkması lazım. Yoksa güzelim dükkanların hepsi yok olacak. Dolayısıyla da orta sınıf ortadan kalkıyor. O da çok tehlikeli diye konuştu.
     Nakit akışında yaşanan sıkıntının esnafı olumsuz etkilediğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:
     Şu an Yalova, nüfus ve konum itibarıyla milli gelirden çok daha fazla istifade eden bir kentimiz. Dolayısıyla doğu ile mukayese ettiğiniz zaman biraz daha işler iyi ama genel şikayet haksız rekabet. Haksız rekabetin yanında esnafımızın sosyal güvenlik primlerini ödeme sıkıntısı da var. Bunu bizzat sahada görüyoruz, sıkıntılarını dinliyoruz. Bu sıkıntıları Ankaraya taşıyacağız. İnsanlar artık plastik kartın esiri olmuşlar. Kartla geliyor altın alıyor daha sonra bunu bozduruyor, yüzde 12-14 zarar ediyor. Demek ki, nakit akışı sağlanamıyor. Herkesin aldığı maaş, kartların üzerinde. Ev kirası, sağlık giderleri vesaire cebinde nakit para yok. Esnaf da nakit para olmadığı için, hep kredi kartı üzerinden alışverişler yapıldığı için sıkıntıda.
     Esnafın sıkıntı yaşadığını savunan Palandöken, 2012 yılı esnaf açısından pek olumlu bir yıl olmadı. Ülkemiz için de olmadı. Biliyorsunuz komşu ülkelerde ateş çemberi var. İçeride de terör belası. Avrupaya göre iyi olsak da yine de önemli bir sıkıntı var diye konuştu.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber TESK Başkanı Palandöken: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER