Tezkerenin TBMMde kabul edilmesi

Tezkerenin TBMMde kabul edilmesi -CHP Çankaya Gençlik Kolları Başkanı Güldoğan: Bütün gücümüzle savaşa hayır diyoruz. Suriye savaşında Esed ve yandaşları değil Müslüman Suriye halkı ölecektir


ANKARA (A.A) - CHP üyesi bir grup, TSKnın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesine ilişkin bir yıl süreyle izin verilmesini içeren tezkereyi protesto etti.
     Sakarya Caddesinde toplanan grup adına açıklama yapan CHP Çankaya Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Ozan Güldoğan, Akçakalede top mermisinin düşmesi sonucu yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.
     Güldoğan, Mecliste kabul edilen tezkerenin, Suriyeye harekat yapmak amacıyla çıkarıldığını öne sürdü. Suriyeye savaş açmak için gerekli iznin MHPnin desteğiyle çıkarıldığını iddia eden Güldoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esedi ve Ortadoğudaki diğer baskıcı rejimleri asla desteklemediklerini söyledi.
     Güldoğan şunları kaydetti:
     CHP olarak bütün gücümüzle savaşa hayır diyoruz. Biliyoruz ki savaşı zenginler çıkarır, yoksullar ölür, halklar ölür. Savaş baronları ise parasına para katar. Nitekim Suriye savaşında Esed ve yandaşları değil, Müslüman Suriye halkı ölecektir. Tıpkı Irakta ve diğer Müslüman coğrafyasında olduğu gibi.
     Basın açıklamasının ardından oturma eylenimi yapan gruba, CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Erdal Çiftçi de destek verdi.
    
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Tezkerenin TBMMde kabul edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER