Tezkerenin TBMMde kabul edilmesi

Tezkerenin TBMMde kabul edilmesi -Başbakan Yardımcısı Atalay: Türkiye savaş heveslisi, savaş isteyen bir ülke değildir. Her zaman barıştan yanayız -(Akçakaleye top mermileri düşmesi) Kısa süre önce değişen angajman koşulla


KIRIKKALE (A.A) - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesine ilişkin bir yıl süreyle izin verilmesini öngören Başbakanlık tezkeresinin TBMMde kabul edilmesine ilişkin, Türkiye savaş heveslisi, savaş isteyen bir ülke değildir. Her zaman barıştan yanayız dedi.
     Atalay, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı açıklamada, TBMMdeki tezkere görüşmelerinin kapalı bölümünün, her partinin rahatça düşüncelerini söylediği bir ortamda gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Tezkerenin 320 oyla kabul edildiğini hatırlatan Atalay, şöyle devam etti:
     Türkiye savaş heveslisi, savaş isteyen bir ülke değildir. Her zaman barıştan yanayız. Bu bir savaş tezkeresi olarak algılanmasın. Bunu önemli görüyoruz ama Türkiye aynı zamanda kendi hak ve hukukunu, vatandaşlarının hak ve hukukunu, sınırlarını en etkili, en iyi şekilde korumaya muktedir büyük bir ülkedir. Daima bunun hassasiyeti içindedir. Daima böyle olmuştur ve bundan sonra da böyle olacaktır. Bu tezkere hem caydırıcılık hem de muhtemel gelişmelere hazırlıklı olma açısından hükümetin elinde bir enstrümandır, bir imkandır.
    
     -Akçakaleye düşen top mermileri-
    
     Atalay, Türkiyenin, Suriye sınırından Şanlıurfanın Akçakale ilçesine düşen top mermileriyle ilgili en şiddetli şekilde yanıt verdiğini anlattı.
     Angajman koşullarının daha önce değiştirildiğini anımsatan Atalay, şunları kaydetti:
     Kısa süre önce değişen angajman koşullarına göre misilleme yapıldı ama Türkiye hassasiyetini sürdürüyor. Bu konularda daima uluslararası camia ile ortak hareket ediyoruz. Uluslararası kuruluşları o akşam bilgilendirdik. Başbakanımızın başkanlığında saatler süren değerlendirmelerimiz oldu. Birleşmiş Milletler (BM) ile NATO başta olmak üzere uluslararası bütün girişimler yapıldı. Hükümetimizin uyarısıyla o gece Avrupa saatiyle 22.00de toplanıldı ve NATOdan karar çıkarıldı. Çok etkili ve alışık olunmayan bir karardı. BM gerekli girişimlerde bulundu. İkili görüşmeler yapıldı.
     Suriye ile bizim 910 kilometrelik bir sınırımız var. Uzun bir sınır. Suriyenin içinde büyük bir karışıklık var. Otoritenin sağlanamadığı bir ortam yaşanıyor. O sınır boyunda zaman zaman istenmeyen olaylar yaşanabiliyor. Zaten Türkiyede Suriyeli göçmen sayısı 100 bini buldu diyebiliriz. Böyle bir ortamı yaşıyoruz. Olup biteni bu şekilde değerlendirmemiz lazım. Gerekli görüşmeler, toplantılar yapılıyor. Güvenlik birimlerimiz her hassasiyeti zaten koruyor, gerekli tedbirleri alıyorlar. Bir endişe, bir problem yok.
    
     -AK Parti 4. Büyük Olağan Kongresi-
    
     Atalay, 30 Eylülde yapılan AK Parti 4. Büyük Olağan Kongresinin Türkiye çapında değil, dünya çapında bir kongre olduğunu bildirdi.
     Çok sayıda yabancı konuğun kongreye katıldığını hatırlatan Atalay, burada önemli mesajlar verildiğini dile getirerek, şunları söyledi:
     Bu kongre şunu ifade ediyor; AK Partinin Türkiyede yapacağı çok iş var. 10 yıllık hükümetlerimiz döneminde yaptığımız reformlar, 2002 yılının Türkiyesinde başlayan ve bugünlere gelen bir durumdur. Bu geldiğimiz yerden 2023e vizyon belirledik. İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100üncü yıl dönümü, Türkiyede çok farklı şekilde değerlendirilecektir. Türkiye o zaman dünyanın daha önde ülkelerinden biri olacaktır. Türkiye şunu gördü; 10 yıllık iktidarız ama heyecanımız ve söyleyecek sözümüz çok. Öyle muhalefet gibi eleştirilerle meşgul değiliz. Vizyon ve projeler üretiyoruz. Gelecek planlarımız var. Türkiye için büyük hayallerimiz, planlarımız, düşüncelerimiz var. Kongremizde bunları ortaya koyduk. Hamdolsun hiçbir şekilde aksama yaşanmadı. Kongremize 40 bin kişi katıldı.
     Dün ilk Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantımızı yaptık. Merkez Yürütme Kurulunun (MYK) tespitini yapmış olduk. Bu tabii ki, bizde Genel Başkanın yetkisindedir. Ekibi o belirler. Herkesten teklifler aldı, teklifleri değerlendirdi. Kendisi yeni 12 kişilik MYKyı belirledi. Hayırlı ve uğurlu olsun. 5 kişi değişmiş oldu. Ancak çok olgun, sağlam, yeni, çok dinamik bir MYK ve MKYK oldu. Partimiz açısından yeni bir başlangıç. Yeni yasama yılına girerken daha büyük bir AK Parti ile çalışmalara başladık.
     Atalay, TBMMde, yeni yasama yılının başladığı gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün yaptığı konuşmanın önemli olduğuna dikkati çekerek, bu konuşmayı, bilge, birikimle olgunlaşmış bir devlet adamının konuşması diye niteledi.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Tezkerenin TBMMde kabul edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER