TFF Süper Kupa

TFF Süper Kupa -Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler: Bu adım, Erzurumu bir spor ve kamp merkezine dönüştürme arzumuzun gerçekleşeceğinin de işaretidir


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, TFF Süper Kupa karşılaşmasının Erzurumda yapılacağına ilişkin, söz konusu kararın Erzurumu spor ve kamp merkezi yapma konusunda önemli bir adım olduğunu söyledi.
     Ahmet Küçükler yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kararının şehirde sevinçle karşılandığını belirterek, Erzurumun beklediği yönde bir karar çıktığını belirtti.
     Süper Kupa karışlaşmasının Erzurumda yapılması için verilen emeğin boşa çıkmadığını anlatan Küçükler, şunları kaydetti:
     Tüm Türkiye, TFFnin kararını bekliyordu. Bir ara final maçının Bakü ya da Almanyada oynanacağı yönündeki söylentiler ortaya atıldı. Ama biz, karşılaşmaya Erzurumun evsahipliği yapacağına olan inancımızı ve umudumuzu hiç kaybetmedik. Bu bakımdan konunun takipçisi olduk ve başta TFF olmak üzere çeşitli noktalarda temaslar kurduk. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile geçtiğimiz günlerde görüştük. Karşılaşmanın oynanacağı Yeni Erzurum Stadyumu ile ilgili federasyonun kaygılarını giderdik, hatta bu konuda garanti verdik.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın geçen yıl Erzuruma Süper Kupa karşılaşması için müjde verdiğini anımsatan Küçükler, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
     Başlattığımız Süper Kupa seferberliğine şehrimizin tüm kesimlerinden büyük destek geldi. Siyasetçilerimizden, medya kuruluşlarımıza varıncaya kadar herkes bu çağrıya kulak verdi, destek oldu. Erzurum attığı bu adımla sporda da iddialı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu adım aynı zamanda Erzurumu bir spor ve kamp merkezine dönüştürme arzumuzun gerçekleşeceğinin de işaretidir.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER