TGF 40. Başkanlar Konseyi Toplantısı sonuç

TGF 40. Başkanlar Konseyi Toplantısı sonuç bildirgesi açıklandı


ANTALYA (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 40. Başkanlar Konseyi Toplantısı sonuç bildirgesi açıklandı.
     Alanyada bir otelde, 63 asil ve 7 konuk olmak üzere toplam 70 meslek örgütünün başkan ya da temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen toplantının sonuç bildirgesi, TGFnin resmi web sitesinde yayınlandı.
     Sonuç bildirgesinde artan terör olayları lanetlenerek, gazetecilerden terör örgütlerinin propagandasına sebebiyet verecek haber ve açıklamalar konusunda duyarlı olmaları istendi.
     Büyükşehir Yasasının yürürlüğe girmesiyle ilçelerde yayınlanan ve resmi ilan alan gazeteler ile ilgili mevzuat değişiklerinin Başkanlar Konseyinin öncelikli konusu olarak belirlendiğinin kaydedildiği bildirgede, bu konuda detaylı görüş alışverişinde bulunulduğu da vurgulandı.
     Suriyedeki olaylar sırasında tutuklanan Cüneyt Ünalın derhal serbest bırakılmasının talep edildiği bildirgede, Bu konuda uluslararası gazeteci örgütlerinin dikkatini çekiyor, Suriye hükümeti üzerinde baskı unsuru olmaya çağırıyoruz denildi.
     Basın İl Kurumu Sakarya Şubesi Müdürü Recep Bolat ile Denetçi Devrim Ersan Özerginnin yaşamını yitirmesi ve Mustafa Sükenin yaralanmasına neden olan olayın da hatırlatıldığı bildirgede, şu ifadelere yer verildi:
     Bu olayda kurşunlar aslında Anadolu basınına sıkılmış ve en fazla da yerel basına büyük darbe vurmuştur. Bu menfur saldırı, gazete sahipliğini kişisel çıkar ve beklentilerine alet etmek isteyen zihniyetin, mesleğimize ne denli zarar verebileceğini acı bir şekilde ortaya koymuştur. Meslektaşlarımızın, sonuç olarak Türk basınına katkı koyabilmek için çaba gösteren Basın İlan Kurumu çalışanları ile omuz omuza olmaları gerektiğini ve onları bulundukları illerde görevlerini yaparken destek vermeleri lazım geldiğini önemle hatırlatıyoruz. BİK ailesine bir kez daha baş sağlığı diliyor, yaşamını yitiren meslektaşlarımızın ailelerine sahip çıkılıp destek olunması gerektiğinin altını hassasiyetle çiziyoruz.
     Bildirgede, Türkçe konuşan ülkelerdeki meslek örgütleriyle ortak projeler geliştirilmesi ve o ülkelerdeki meslektaşlarla ortak etkinlikler yürütülmesinin yararına işaret edildi.
     Gazetecilerin en önemli eksiklikleri arasında yabacı dil konusunun geldiğinin de vurgulandığı bildirgede, bu konuda projeler üretilmesi kararlaştırıldı. Doğan Haber Ajansı Londra Muhabiri Aynur Özgürün hazırladığı geniş kapsamlı AB Projesinin toplantılar sırasında ele alındığının vurgulandığı bildirgede, pu proje ile 18-29 yaş grubundaki 100 gazetecinin, İngilterede 8 hafta veya daha uzun süreli eğitim almasına olanak sağlanacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber TGF 40. Başkanlar Konseyi Toplantısı sonuç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER