The Washington Post yazarından Zirve Üniversitesine

The Washington Post yazarından Zirve Üniversitesine ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - The Washington Post Gazetesi Yazarı Mujaheddin Wajahad Ali, Zirve Üniversitesinin tam donanımlı ve eğitim standartları yüksek bir üniversite olduğunu bildirdi.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Zirve Üniversitesini ziyaret eden Aliyi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bezen Coşkun ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Selin Akyüz karşıladı.
     İslamafobia (İslam korkusu) üzerine araştırmalar yapan Ali, üniversite hakkında çok şey duyduğunu, ancak 4 yıllık bir üniversite olmasına rağmen büyük işler başarmış olmasının merak uyandırıcı olduğunu aktardı.
     Avrupa ve Amerika standartlarında olan Zirve Üniversitesinin henüz çok yeni olduğunu ifade eden Ali, Zirve Üniversitesi gerçekten tam donanımlı ve eğitim standartları yüksek bir üniversite. Böyle bir üniversitenin Türkiyede olması çok büyük bir şanstır değerlendirmesinde bulundu.
    
     -İslam korkusu
    
     Türk ve Amerikan gençlerin değişim programları çerçevesinde karşılıklı ziyaretler yapılması gerektiğini vurgulayan Ali, Suriyedeki son durum ve Gaziantepe etkileriyle ilgili bilgi edindi.
     Batıda 11 Eylül sonrası artan İslam korkusuna Türkiyede rastlanmadığına dikkati çeken Ali, Türkiyede özellikle muhafazakar çevrelerde batı kültürünün İslami kültür ve değerleri yozlaştıracağına dair inancın yaygın olduğunu, bunun giderilebilmesi için de çeşitli seviyelerde Türk ve Amerikan gençlerin değişim programları çerçevesinde karşılıklı ziyaretler yapmaları gerektiğine değindi.
     Türkiye ve ABDnin yıllardır üst düzeyde stratejik ortaklık yapmalarına rağmen toplumsal düzeyde her iki halkın birbirleri hakkında birtakım ön yargılara sahip olduğunu belirten Ali, Karşılıklı etkileşim arttığı takdirde bu ön yargılar azalacak dedi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber The Washington Post yazarından Zirve Üniversitesine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER