THKda vekaleten kurban kesim ücreti 650

THKda vekaleten kurban kesim ücreti 650 lira


MUĞLA (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Milas Şube Başkanı Ahmet Faik Demirkol, kurumda vekaleten kurban kesim ücretinin 650 lira olduğunu söyledi.
     Demirkol, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı için hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi. İsteyenlerin kurban kesme ibadetini Türk Hava Kurumuna vekalet vererek gerçekleştirebileceklerini kaydeden Demirkol, bu yılki ücretin 650 lira olarak belirlendiğini açıkladı.
     Kurbanların dini vecibelere uygun ve noter huzurunda kesildiğini anlatan Demirkol, ihtiyaç sahiplerine kavurma şeklinde ulaştırıldığını söyledi.
     Türk Hava Kurumunun deri toplama işlemlerini de yürüteceğini dile getiren Demirkol, THKnın geçen yıl kurban derilerinden 223 bin lira gelir elde ettiğini bildirdi.
     Bu yıl da Milas halkından destek beklediklerini belirten Demirkol, Toplanan yardımların yüzde 50si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, yüzde 3ü Sosyal Hizmetler Çocuk Kurumuna, yüzde 3ü Diyanet Vakfına, yüzde 4ü Türk Kızılayına aktarılacak, geri kalanının yüzde 40lık bölümü ise Türk Hava Kurumu çalışmalarında kullanılacak dedi.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber THKda vekaleten kurban kesim ücreti 650 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER