Tıbbi atıklar artık Nevşehirde bertaraf edilecek

Tıbbi atıklar artık Nevşehirde bertaraf edilecek


NEVŞEHİR (A.A) - Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi düzenlenen törenle açıldı.
     2000 Evler Mahallesi Karayazı mevkisinde Turanlar Çevre Teknolojileri firması tarafından yaptırılan tesisin açılışına, Vali Abdurrahman Savaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
     Törende konuşan Vali Savaş, evsel atıklarını bertaraf etmek için oluşturulmuş bir tüzel kişilik olan Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliğinin bulunduğu bir alanda böyle bir tesisin oluşturulduğunu belirtti.
     Önümüzdeki günlerde evsel atıkların da bu merkezde bertaraf edilmeye başlanacağını kaydeden Savaş, Birliğin işbirliği ortaklığı kurmak suretiyle bu tesis yapıldı. Katı atıklardan önce faaliyete geçmeden önce böyle bir tesisin hizmete kazandırılması sevindirici. İnsan sağlığı ile alakalı tehdit oluşturan bir konu da böylelikle çözüme ulaşıyor diye konuştu.
     Ünver de, böyle bir tesisin Nevşehire kazandırılmasından büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.
     Nevşehirde yıllar öncesinde tıbbi atıkların ciddi sağlık riski taşımasına karşın evsel atıklarla birlikte toplanıldığını belirten Ünver, bir pet şişesinin bile doğada 300 yılda kaybolduğu düşünüldüğünde böyle bir tesisin çevre kirliliği ile etkin mücadele çerçevesinde ne anlama geldiğinin daha iyi anlaşıldığını kaydetti.
     Konuşmaların ardından tesiste ilk tıbbi atık sterilizasyon işlemi Vali Savaş tarafından başlatıldı.
     Günde 5 ton tıbbi atık işleyebilecek nitelikteki tesiste, Nevşehir ve Kırşehirden gelen 1 ton tıbbi atık işlenmeye başladı.
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Tıbbi atıklar artık Nevşehirde bertaraf edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER