TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü uzmanlarına eğitim

TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü uzmanlarına eğitim


KÜTAHYA (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğünde görevli uzmanlara, Proje Döngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı konulu eğitim verildi.
     Koordinatörlükten yapılan yazılı açıklamada, Zafer Kalkınma Ajansının Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü personeline yönelik gerçekleştirilen Proje Döngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı konulu eğitim sürecinin tamamlandığı bildirildi.
     Eğitime, TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğünde görevli 34 uzman personelin katıldığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     5 gün süren programda, proje mevcut durum analizi, sorun analizi, hedef analizi, strateji analizi, paydaş analizi, kaynak planlama, bütçe planlama değerlendirme, veri toplama ve mantıksal çerçeve yöntemleri, raporlama ve değerlendirme konularında teorik ve uygulamalı eğitim verilmiştir. Avrupa Birliğinden (AB) IPARD Programının uygulanmasıyla ilgili yetki devrini aldıktan sonra diğer 22 il ile hibe çağrılarına çıkarak proje kabulüne başlayacak İl Koordinatörlüğü, kurum personelinin mesleki gelişimine oldukça önem vermektedir. Bu anlamda değerlendirildiğinde Kalkınma Bakanlığı ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Teknik Destek Programı, kurumların kapasitelerini geliştirmeleri bakımından oldukça önemli bir fırsattır.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü uzmanlarına eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER