TKDK Muş İl Koordinatörlüğünün faaliyetleri

TKDK Muş İl Koordinatörlüğünün faaliyetleri


MUŞ (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü, bilgilendirme çalışmalarına başladı.
     Avrupa Birliği (AB) Yetki Komisyonunun denetlediği 9 il koordinatörlüğünü yeterli bulması ve 17 il koordinatörlüğüne de şartlı yetki vermesinin ardından, TKDT İl Koordinatörlüğü, bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarına başladı.
     TKDK İl Koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıya Vali Ali Çınar, Varto Kaymakamı Tahir Şahin, Korkut Kaymakamı Adnan Daldal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ve kurum amirleri katıldı.
     Toplantıda konuşan TKDK İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, koordinatörlüklerinin şartlı olarak yetki devrine dahil edildiğini açıkladı.
     Turan, şöyle konuştu:
     İstenen kriterleri başarıyla yerine getirdik ve Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılan denetimleri başarıyla geçtik. Böylece ulusal ve kurumsal kimliğimizi kazandık. ABnin yetki devri için 22 ilin 9unda denetim tamamlandı. Bizim de içinde bulunduğumuz 13 ildeyse, mayıs ayına kadar denetim yapılamayacağı bildirildi. Bunun üzerine kurumumuz üst düzeyde görüşmeler başlatarak, toplantılar gerçekleştirildi. Bu toplantılarda denetim yapılamayan illerin, yetki devri sürecine şartlı olarak kabul edilecekleri kararlaştırıldı. Bunun üzerine şubat ayı itibariyle başvuru çağrılarına çıkabileceğiz.
     Vali Çınarda TKDKnın çok önemli bir kurum olduğunu ve Muşun kalkınması için çok önemli çalışmalar yapacağından şüphelerinin olmadığını söyledi.
    
     Muhabir: Kadir Tunç
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber TKDK Muş İl Koordinatörlüğünün faaliyetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER