TMMOB Ankara İKK üyelerinden zam protestosu

TMMOB Ankara İKK üyelerinden zam protestosu


ANKARA (A.A) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara İl Koordinasyon Kurulu (İKK) üyeleri elektrik ve doğalgaza getirilen zamları protesto etti.
     Kızılaydaki Yüksel Caddesinde toplanan grup Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar kabul edilemez, Elektriği mum ile arıyoruz, Geleceğini karartma, elektriğine sahip çık yazılı pankartlar açtı.
     Grup adına basın açıklaması yapan TMMOB Ankara İKK Üyesi Özer Akkuş, elektrik enerjisi fiyatlarının yoksul halkın kaldıramayacağı boyutlara ulaştığını öne sürdü.
     Daha etkin ve verimli bir elektrik enerjisi yönetimi için elektrik enerjisi üretim ve dağıtımındaki özelleştirme uygulamalarının sonlandırılması gerektiğini belirten Akkuş, merkezi ve kamusal bir anlayış ile bu alanın yeniden kurgulanması gerektiğini söyledi.
     Özer Akkuş orta ve uzun vadeli programlar ile altyapının güçlendirilmesi gerektiğini dile getirerek, temel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak, her mesken için aylık saatte 150 kilovat elektrik enerjisinin bedelsiz olarak verilmesi gerektiğini kaydetti.
     Akkuş, enerjide dışa bağımlılık oranının çok yüksek olduğunu savunarak şöyle konuştu:
     21 adet ithal kömüre dayalı elektrik santrali yatırımının lisans başvuruları uygun bulunma aşamasındadır. Bu durumda Türkiye mevcut kurulu gücünün üçte birinden fazla güçte yeni ithal kömür santrali kurulması söz konusu iken, doğalgazda durum daha vahimdir. Bu santrallerin lisans alması halinde bugünkü toplam kurulu gücün üçte ikisi kadar ilave doğalgaz santrali kurulacaktır. Bu santrallere 70 milyar metreküp ilave gaz sağlanması gerekecek.
    
     Muhabir : Merve Özlem Çakır
     Yayıncı : Hamdi Ateş
<< Önceki Haber TMMOB Ankara İKK üyelerinden zam protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER